Selkäpiitä hyytävällä videolla Kiinassa Chengdun kaupungissa työskentelevä parturi ajelee asiakkaansa silmämunat. Xiong Gaowu, 62, on yksi harvoista, jotka vielä harjoittavat kyseistä ikivanhaa taitoa.
Silmämunien ajelu on juuri sitä, miltä se kuulostaa. Xiong asettaa terävän partaterän asiakkaansa silmämunalle ja kaapii sen pinnalta lian sekä jäämät. Xiong väittää, ettei hän ole 40-vuotisella urallaan koskaan vahingoittanut asiakkaansa silmää.
Silmämunien ajelua harjoitettiin sairaalossa 1900-luvun alussa trakooman, eli tarttuvan side- ja sarveiskalvotulehduksen hoitoon. Ajelun tarkoitus oli kaapia haavaumat ja arpikudos pois silmäluomien alta ja saada silmä tuottamaan kosteuttavaa nestettä.
Sichuanin alueen sairaalan silmätautiopin osaston edustaja Qu Chao kuitenkin toteaa, että silmämunien ajelu voi olla vaarallista. Hän painottaa, että saatavilla on myös nykyaikaisempia hoitokeinoja.
Vanhat tavat istuvat kuitenkin tiukassa joidenkin kiinalaisten keskuudessa. Xiongin hoidossa ollut mies toteaa, että silmämunien ajelu on tuottanut tuloksia.
– Aluksi silmässäni oli epämukava tunne. Nyt kun se on pesty, se on rauhoittunut, mies kertoo.

Lähde: Huffington Post