Yhdysvalloissa törmää toisinaan mitä järjettömimpiin lakeihin. Tässä top 10 -lista erikoisista lakipykälistä, jotka koskevat tieliikennettä.

1. Nevadassa valtatiellä ei saa ratsastaa kamelilla. Kyttyräselkäisellä kulkupelillä saa kuitenkin köpötellä täysin vapaasti esimerkiksi kaupunkien keskustassa ja asutusalueilla. Laki on peräisin 1800-luvulta, jolloin kameli oli yleinen näky.

2. Alaskassa koiran kuljettaminen auton katolla ei ole sallittua. Järjen käyttö on sallittua, mutta ilmeisesti laki on voimassa juuri sen vuoksi.

3. Arkansasissa tööttääminen tuo sakot, mikäli teet sen voileipäravintolan edustalla. Tarkennuksena lakipykälä koskee kylmiä juomia ja voileipiä tarjoavan ravintolan edustaa iltayhdeksän jälkeen.

4. Minnesotassa yleisillä teillä ei saa ajaa likaisilla tai mutaisilla renkailla.

5. Kaliforniassa ajovalojen pitää olla päällä, mikäli auton tuulilasinpyyhkijät ovat käytössä, ja naiset eivät saa ajaa autoa kylpytakissa.

6. New Jerseyssä lemmikkien pitää olla joko häkissä tai sidottuna turvavyöhön ajon aikana. Tässä laissa on eniten järkeä, etenkin kolaritilanteissa. Lemmikit saattavat myös häiritä ajamista.

7. Etelä-Dakotassa 14-vuotiaat lapset saavat ajaa autoa iltakuuden ja kymmenen välillä, mikäli vanhemmat ovat antaneet luvan. Osavaltiossa on Yhdysvaltojen alin ikäraja ajokortin saamiselle.

8. Alabamassa yksisuuntaista katua saa ajaa väärään suuntaan, mikäli auton etuosassa on lyhty.

9. Ohiossa bensan loppuminen autosta tuo sakot.

10. New Jerseyssä oman auton tankkaaminen on kielletty. Lain mukaan tankkausoperaatio luokitellaan vaaralliseksi, joten sitä ei saa itse tehdä. New Jersey on ainoa osavaltio, jossa laki on käytössä.

Lähde: Carbuzz

Kuva: Pixabay