Syrjähyppyihin erikoistuneesta seuranhakupalvelu Ashley Madisonista on tehty valitus Suomen tasa-arvovaltuutetulle. Valitus ei johtanut toimenpiteisiin.
Tasa-arvovaltuutettu sai pyynnön reagoida pettäjäsivusto Ashley Madisonin hinnoittelupolitiikkaan, jonka mukaan sivuston käyttö on täysin ilmaista naisille, mutta miehille palvelun käyttö on maksullista. Valitus ei johtanut toimenpiteisiin tasa-arvovaltuutetun suunnalta, sillä yrityksellä ei ole kiinteää toimipaikkaa Suomessa, eikä tasa-arvovaltuutetulla täten ole toimivaltaa asiassa. Ashley Madisonilta vastataan väitteeseen, että joka tapauksessa yrityksen on tehtävä tulosta ja jonkun on sille toiminnasta maksettava.
– Ei ole olemassa ilmaisia lounaita. Miehet maksavat, sillä perinteisesti miehet pitävät metsästämisestä ja olemisesta aktiivisena toimijana. Naiset puolestaan nauttivat enemmän passiivisemmasta roolista, kommentoi yrityksen perustaja Noel Biderman.
Palvelun toiminnan kannalta on kuitenkin olennaista, että siellä on myös naisia, jotka käyttäjäkartoitustenkin mukaan ovat arempia ja enemmän odottavalla kannalla, pettäjäprofeettanakin tunnettu Biderman muistuttaa.
Faktoja Ashley Madisonin hinnoittelusta:
– Naisille palvelun käyttö on ilmaista
– Palveluun rekisteröityminen on ilmaista kaikille
– Miehet voivat halutessaan ostaa pisteitä, joilla he voivat maksaa eri toimenpiteitä palvelussa, esimerkiksi vastaanotetuista ja lähetetyistä viesteistä maksetaan erikseen.
– Pisteet voi maksaa luottokortilla, ja laskussa laskuttajan nimi on huomiota herättämätön. Laskuun ei tule mainintaa Ashley Madisonista.