TUNKEEKO JALONEN NENÄNSÄ ERKAN LAPAAN?

Huh huh. Jos joku olisi kertonut, että Levin Hullu Poro -areenalta pitää poistua iltaesiintyjien välissä, olisi edellisestä viikosta muodostunut suhteellisen paljon urheilullisempi. Kalle Palanderin kanssa G2:ssa käydyt pujottelukisat kuitenkin osoittavat, ettei allekirjoittanut ole kovinkaan suuresti maailmanmestaria perässä. Kaikki on suhteellista. Jos ennen after ski -hurautusta suorittaa before ski:n ja tämän lisäksi muistaa vielä lahjoa Vinkkarin sekä Hullun Poron naki-Ramit puolelleen, on loma viittä vaille viidakkokamaa. On sangen mukavaa loivennella rinteitä sekä tunnelmaa, kun taustalla soi Pave Maijasen ’Jano’. Jano on käsitteenä monisäikeinen: se voi tarkoittaa pientä harrastustoiminnan jälkeistä huikantarvetta tai sitten megalomaanisen giganttista, Timo Jutilan lanseeraamaa Hartsport -riippuvuutta. Huhuthan kertovat, että Jutila olisi paukuttanut vuoden 1995 MM-finaalin ensimmäisellä erätauolla tuulensuojaan 16,3 litraa ylisokeroitua Hartsportia, mikä toisaalta selittäisi sen, ettei miehen pää nykyisin mahdu kiekkostudion kommentaattorikuvaan.
Nyt asiaan: tänään on monen jääkiekkofanin jalkoväliä kostuttava urheiluvuoden kohokohta, kun HIFK ja Jokerit kilpailevat seitsemännen kerran siitä, kumpi joutuu selänpesijäksi pukukoppien yhteisessä suihkutilassa. Vaikka Kuhdan Kime pitääkin kovasti mästysuovasta sekä varsiharjasta, saattaa nolla-Ossin selänpesu jäädä kaukaiseksi haaveeksi… vai jääkö sittenkään? HIFK:n ja Jokereiden välinen sarja ei ole jättänyt edes Kummolan Kalervoa kylmäksi, vaan ”Late night -Kale” on huhujen mukaan hyppinyt paikallistaistojen VIP-tiloissa pelkkä Saku Koivun MM-95 -hikipuku päällä. Jokerit on johtanut ottelusarjaa voitoin 2-0 ja 3-2, mutta HIFK ei ole taipunut lopulliseen siltaan. Kainaloiden sienikasvustoa kutittelevassa sarjassa on nähty neljä vierasvoittoa sekä muutamia otsaelintä kasvattavia loppuhetkien maaleja, joten jännäkakkaa ei todellakaan ole tarvinnut maanitella pönttöön otteluiden jälkeisissä hodarimatineoissa.
Jyrääkö HIFK:n materiaali? Nouseeko Granlund vihdoin tasolleen, vai vajoaako mies nokkahuiluosastolle? Mitä tekee Peltonen? Kestääkö Janne Lahden luumu suunnattoman painetilan, joka saattaa äityä jopa yli K-pisteen liukuvaksi paniikiksi? Sulaako Erkka lavasta, vai työntääkö Jalonen sittenkin nenänsä välieriin?
Huikeaa, niin kovin huikeaa. Olen valmis tulevaan, jos tekin olette. Olen hallilla jo viideltä, jotta kaikkein epäluuloisimmat saavat vastauksia kysymyksiinsä. Olen tullut takaisin suuren tietämyksen vallassa. Tällä kertaa illan ottelun ennustamiseen ei tarvita suuria luonnonvoimia tai spektaakkelimaista taikuutta. Vähämaalinen taisto tulee etenemään jatkoerään 73 prosentin todennäköisyydellä. Ratkaisu tullaan näkemään jatkoajan 12. minuutilla: Peltonen ei ole turha mies puhumattakaan Granlundista. Kyllä, vaaka taipuu väkisinkin punanuttujen suuntaan. Hakekaa kertoimenne virallisen peliajan rististä tai HIFK:n jatkoaikavoitosta – pääasiahan on se, että pelitili paisuu Matikaisen Penan etumuksen tavoin… vai paisuuko sittenkään…?


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.