Jos oot kiinnostunut Onlyfans-tilin ylläpitämisestä, niin materiaalin tuottaminen sun omalle sivustolle kannattaa miettiä kuntoon etukäteen. Postaamiselle ei ole olemassa varsinaista ylärajaa (ellei ihan hulluna spämmää – been there done that), mutta alaraja on 1 postaus per kuukausi. Jos et ole riittävän aktiivinen niin sun tili laitetaan pauselle – eikä tietysti kukaan halua sen tilaamisesta maksaakaan.

Olen todennut itselleni sopivaksi postaustahdiksi 4-5 feed-postausta viikossa. Aikaisemmin postasin ihan päivittäin, mutta täytyy sanoa että se on aika työlästä. Kukin siis päättää itse, mutta tämäkin asia on hyvä miettiä tilaajan näkökulmasta. Uutta materiaalia tulee olla aina riitävästi, mutta joskus laatu voi voittaa määrän. Löydät itsellesi sopivan tahdin kokeilemalla. Tehokas sisällöntuottaja purkittaa useiden viikkojen materiaalit yhden, hyvin organisoidun kuvauspäivän aikana.

Itse kuvaaminen

Totesin aikaisemmassa postauksessa, että itse kännykällä kuvattu materiaali käy OF-käyttöön ihan mainiosti. Voit asettaa puhelimen itselaukaisimelle, ottaa selfieitä, tai riittävän laadukkaalla kameralla myös videosta oteut screenshotit toimii. Hyviä appeja kännykkäkuvien muokkaamiseen ovat esimerkiksi Airbrush, Snapseed sekä Lightroom.

Etsi inspiraationlähteitä ja lähde rohkeasti kokeilemaan. Voi olla hyvä ajatus aloittaa oman kodin rauhassa tai muussa paikassa missä ei ole liikaa katsojia, niin saa rauhassa kokeilla erilaisia juttuja. Kun setuppi alkaa olemaan kasassa, niin kuvissa tärkein huomioitava asia on valo. Sitä tulee olla riittävästi, sekä tulee huomioida miten varjot muodostuvat. Suora kirkas valo (esim. aurinko) on monesti haastava, ellei erittäin tummat ja terävät varjot ole toivottuja.

Tässä yksi mun omista lempparikuvista, minkä otin itse kännykällä Italian matkalla. 🤩 Meillä oli ihan törkeen ihana terassi, joten yks aamu nousin aikaisin ja hyödynsin koko tilan. Tätä kuvausta en ollut suunnitellut paljoa etukäteen, mutta ideat syntyi kuin itestään miljöön ollessa näin loistava. [Koko setti mun OF-sivulla nähtävissä!]

Ja tässä kuva minkä oon ottanut mun vanhassa himassa järkkärin itselaukaisimella. Ota muistiin siis tämä: hiusten, meikin ja lokaation ei tarvitse olla mitään maatajärisyttäviä, jotta onnistut. Extempore ja arkiset jutut toimii tosi hyvin myös. Mun oma suosikkityyli kuvissa on luonnollisen näköiset tilanteet ja joku rauhallinen tekeminen, jotta kuvan ympärille muodostuu tarina.

Kuvaajan kanssa

Muutamia perusjuttuja mitä olisi hyvä tietää ennen valokuvauksen sopimista, jos olet ekaa kertaa liikkeellä:

Tarkista kuvaajan portfolio. Onko hänen tekemät kuvat sellaisia mistä pidät? Kerro kuvaajalle mitkä hänen ottamista kuvista on sellaisia, mitä haluaisit itsekin lähteä kokeilemaan.

Jos kuvaajan portfoliosta löytyy pelkkiä luontokuvia, niin voidaan luonnollisesti ajatella ettei hänellä ole kokemusta mallien kuvaamisesta – et ehkä halua olla ensimmäinen koekaniini jos kyseessä on vähän rohkeammat kuvat. Jos kuvaajan tyyli taas on erittäin raju, olisi hyvä miettiä haluaako nähdä oman kuvansa näiden muiden joukossa jne… Oman tyylin löytäminen voi ottaa aikansa, mutta silmä harjaantuu yksityiskohdille siinä tekemisen lomassa.

Käykää läpi kuvausten teema. Jos kuviin liittyy vähäpukeisuutta tai alastomuutta niin siitä on parasta sopia etukäteen. Hälytyskellot pitää soida, jos kuvaaja alkaa ehdottelemaan sovittujen rajojen ylittämistä kesken kuvauksen, sekä pitää voida sanoa ääneen jos jokin tuntuu epämukavalta.

Kuvaaja voi haluta etukäteen kuvia asuista. Alusasuista voi lähettää kuvat siten, että ne eivät ole sinulla päällä, sillä oleellisin tieto niistä lienee värit ja tyyli. Voi olla hyvä ajatus ottaa kaveri mukaan assistentiksi, jos kuvaaja on tuntematon.

Nyrkkisääntönä on, että valokuvaaja ei koske kuvattavaan. Ei siis ole normaalia, että valokuvaaja toimii ”assistenttina” tarjoutuen hieromaan öljyä iholle tai muuta vastaavaa. Valokuvaaja voi kysyä onko ok jos hän korjaa sinun vaatetta tai hiuksia, mutta ole tarkkana, että kyse on tosiaan estetiikan parantelusta eikä ylimääräisestä koskettelusta.

Tätä ei voi painottaa liikaa, ja näitä sankareita on myös ammattilaisten joukossa paljon. Itse olen joutunut tilanteeseen todella usein, jossa vastakkaista sukupuolta ollut kuvaaja on halunnut ”auttaa öljyämisessä” sun muuta pervoa. Mitkään kuvat ikinä ei voi olla niin tärkeitä, ettetkö voisi ”pahoittaa” kuvaajan mieltä huomauttamalla hänen käytöksestä. Sun keho sun rajat.

Kuvien käytöstä tulee sopia etukäteen, ja siitä on hyvä olla kirjallinen todiste. Kirjallisen sopimuksen tekeminen ei ole aina pakollista, mutta ehdottomasti hyödyllistä, jos kuvat tulevat kaupalliseen käyttöön kuten Onlyfansiin. Tulisi sopia ainakin siitä kuinka käytettävät kuvat valitaan, kuka kuvia saa käyttää, mihin tarkoitukseen ja millä alustoilla. Muista, että et voi käyttää TFP-kuvausten kuvia kaupallisessa käytössä ilman erillistä sopimusta. (Time for photos – vaihtokauppa jossa kuvaaja ja malli työskentelevät ilmaiseksi yhteisen kuvausidean eteen.)

Harjoittele useita erilaisia poseerauksia ja ilmeitä peilin edessä, suunnittele asut valmiiksi, laittaudu hyvissä ajoin. Pidä löysiä vaatteita jotka ei jätä painaumia. Ota mukaan riittävästi välineitä meikin ja hiuksien korjaamista varten.

Kun kuvasin omaa vuosikalenteriani, olin suunnitellut kuvat etukäteen jokaista poseerausta, asustusta sekä asetelmaa myöten. Tämä helpotti työtä huomattavasti, ja saatiin koko kalenteri purkkiin varmaan 4 tunnissa. Kuvaaja kiitteli hyvästä työstä! Tarkistutin suunnitelman tietysti hänellä etukäteen, että ollaan varmasti samalla sivulla asiasta.

Sopikaa etukäteen myös kuvausten kestosta. Oman kokemukseni mukaan hyvä kuvaaja saa useita onnistuneita otoksia 2-3 tunnissa, kun suunnittelutyö on tehty riittävän hyvin.

Joskus on ollut erittäin kiusallisia tilanteita, kun kuvaaja on halunnut jatkaa ja jatkaa loputtomiin – please never again. Mallina oleminen on fyysisesti rankkaa hommaa ja on ihan hyvä ajatus pitää evästaukoa välillä ja hakea uusia ideoita. Samaa settiä ei kannata hinkata liian pitkään, niillä miljoonalla samanlaisella kuvalla ei kukaan tee mitään.

Älä maksa kuvauksia etukäteen, ellei luottamus välillänne ole vahva. TODELLA monet kuvaajat katoavat kuvien kanssa pitkiksi ajoiksi tai ihan kokonaan. Voit maksaa esimerkiksi puolet kuvauksen jälkeen, ja loput saatuasi sovitut kuvat itsellesi. Sopikaa montako editoitua kuvaa saat lopulta käyttöösi ja millainen on toimitusaika.

Valitettavasti tämä katoamistemppukin on sattunut omalle kohdalle useammin kuin kerran – maksetut kuvat olen aina lopulta saanut, mutta muutamat vaihtokauppana tehdyt on jäänyt saamatta. Se kyllä harmittaa, kun on omaa työaikaansa käyttänyt jo vähintään 10 tuntia.

Long story short suosittelen siis ehdottomasti käyttämään myös ammattikuvaajien palveluita, jos haluat tuottaa sivustollesi extra-laadukasta materiaalia. On myös todella mahtava kokemus, kun huomaat onnistuvasi ja oppivasi uusia taitoja mallina. Mallina toimiminen voi aluksi tuntua kankealta kun kameran takana on joku tuntematon, mutta kokemuksen myötä jokainen oppii ihan varmasti löytämään omat vahvuutensa siinäkin.

Tähän pistän vielä yhden lempikuvistani, jonka on ottanut mun luottokuvaaja Juho. Kun verrataan tätä kuvaa noihin mun itse ottamiin, niin voidaan helposti todeta ero ammattilaisen ja kotona oppineen välillä. 😁