Hyvinvointiyrittäjänä ja somevaikuttajana tunnettu Aki Manninen ajoi viikonloppuna ystävänsä kanssa asuntoautolla Kilpisjärven kautta Norjaan. Manninen kertoo reissustaan omalla Instagram-tilillään.

Rajanylitys oli Mannisen mukaan kuumottava kokemus, sillä Suomesta ei tänä keväänä ole koronapandemian vuoksi päässyt Norjaan.

– Meinasi tulla vähän paska housuun äsken tuossa tullissa, koska meille sanottiin Kilpisjärven retkeilykeskuksessa, että kukaan ei ole päässyt tänä keväänä Norjaan. Että voitte te käydä koittamassa rajalla, Manninen avaa tilannetta Instagramin Stories-osiossa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuvakaappaus Aki Mannisen Instagramista

Mannisen ja hänen ystävänsä tarkoituksena oli päästä Jäämeren rannalle kalastamaan. Ajatus siitä, että he olisivat ajaneet 15 tuntia turhaan ja joutuneet tyytymään jäisiin lampiin Suomen pohjoisosassa, ei kumpaakaan houkutellut.

Niinpä kaksikko ohitti rajan nopeasti, jotta kukaan ei pysäyttäisi heitä.

– Sata vauhtia lasiin ja tullista läpi, Manninen kuvailee Stories-videollaan.

– Joo, vähän päätä alas ja tullin ohi. Katsottiin, että peräpeilissä ei näy punasinisiä valoja, Mannisen ystävä toteaa vitsaillen.

Manninen selventää julkaisussaan, että rajan ylittäminen oli todellisuudessa kyllä sallittua. Norjan kansanterveyslaitoksen sivuilta löytyy Euroopan kartta, jossa Lappi on merkitty alueeseen, joilta matkustavien ei tarvitse mennä karanteeniin Norjaan saapuessaan.

– Että älkää nyt hätäilkö, että täällä ollaan luvatta, mies summaa.

Kuvakaappaus Aki Mannisen Instagramista

Lue myös:

IL: Aki Manninen sai potkut Suurin pudottaja -pestistä – lataa suorat sanat: ”Kyllä menee rumaksi yhden ihmisen kohtelu”

TV: Aki Manninen pohtii syvällisesti elämäänsä – käynyt läpi rankkoja vaiheita: ”En ole sellainen, miksi minua väitetään”

Kohun keskelle joutunut Aki Manninen kritisoi rajusti feministejä: ”Se oli heidän puolelta miesvihaa minua kohtaan”