Perussuomalaisten kansanedustaja Sebastian Tynkkynen tuomittiin maanantaina kolmatta kertaa kansanryhmää vastaan kiihottamisesta.

Tynkkynen sai syytteen Facebookiin kirjoittamistaan teksteistä, joita hän julkaisi vuonna 2017 vaalikampanjointinsa yhteydessä. Käräjäoikeus katsoo kyseisten kirjoitusten olleen turvapaikanhakijoita ja maahanmuuttajia solvaavia ja panettelevia.

Tynkkynen itse on kiistänyt syytteen ja aikoo valittaa päätöksestä hovioikeuteen.

– Suomen sananvapaustilanne on menossa todella huonoon suuntaan, Tynkkynen kommentoi tapausta TikTokiin julkaisemallaan videollaan.

– En tunnista Suomea enää samaksi oikeusvaltioksi kuin mitä se on ollut, hän jatkaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Tynkkynen on aikaisemmin todennut, että hänen Facebook-kirjoituksissaan oli kyse kuntavaalikampanjoinnista, jossa hän toi esiin kansalaisten hänelle lähettämiä viestejä. Viesteissä ihmiset ilmaisivat Tynkkysen mukaan huolensa maahanmuuton lieveilmiöistä.

Nyt mediapersoona Aleksi Valavuori on ottanut aiheeseen kantaa omalla Instagram-tilillään. Valavuori kertoo olevansa pettynyt Tynkkysen saamaan tuomioon.

– Niin siinä kävi, kuten eilinen Valavuori Live -vieras Sebastian Tynkkynen epäili: tuomio tuli, Valavuori tokaisee hänen Instagram-tilinsä Stories-osiossa.

– Suomalainen oikeusjärjestelmä ja yhteiskunta ovat kyllä pahasti rikki kun tilastojen sanomisesta sekä suomalaisten turvallisuuden puolustamisesta saa tuomion. Minä en ymmärrä miten kukaan voi hyväksyä tämän, mies lataa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

Sebastian Tynkkysen kimppuun käytiin – avautuu rajusta tilanteesta: ”Suora hyökkäys demokratiaa kohtaan”

Aleksi Valavuori joutui toimittajan syyniin – lataa suorat sanat takaisin: ”Minä häpeän”