Nyrkkeilijä Amin Asikaisen puoliso, personal trainer ja tosi-tv-tähti Nadia Ammouri avautuu pariskunnan pitämässä Nadia ja Amin -blogissa peloistaan ja väliensä katkeamisesta sijaisperheeseensä.

Mulla ei ns. ole mitään hämähäkki, korkeanpaikan, ahtaanpaikan pelkoja tai kammoja. Olen lyhyen elämäni sisään kokenut elämässä enemmän kuin moni. Jokaiselle annetaan sen verran mitä selkäranka pystyy kantamaan. Jokaisen on käsiteltävä ne omat elämänsä käänteet ja kääntää ne voitoksi. Jokainen käänne ja mäki opettaa jotain myös pelosta, Nadia kirjoittaa.

Tänä päivänä hänen suurin pelkonsa on perheen menettäminen ja riittämättömyyden tunne. Hän kertoo kasvaneensa sijaisperheessä, jossa on saanut tukea, kannustusta ja elämänviisauksia. Hän on saanut kokea, mitä on kuulua ”perheeseen” ja saada apua elämän erilaisiin kasvuvaiheisiin.

Hän on myös kokenut, miltä tuntuu, kun perhe viedään ja matto vedetään jalkojen alta. Hän ei ole enää missään tekemisissä sijaisperheensä kanssa. Hän kertoo blogissa aikuisiällä tapahtuneesta kohtaamisesta sijaisisän kanssa.

Ne sanat mitä sijaisisäni sanoi minun ollessani lapsuuden kodissamme: ” Susta ei ole mihinkään. Ei ole koskaan ollutkaan. Tykkään kyllä Sonjasta ja Karimista (siskoni ja veljeni), mutta susta en ole koskaan tykännyt. Eikä tämä ole sinun paikkasi. Ei me olla sinun vanhempiasi, eikä olla koskaan oltu…Eikä mitään Anttonin isovanhempia”. Ne olivat vain pieniä pätkä siitä mitä sijaisisäni on pitänyt sisällään vuosikymmenien ajan. He kuitenkin pitivät meitä “kuin omina” lapsinaan, Nadia kirjoitta.

Keskustelun päätteeksi hän pakkasi laukkunsa ja poistui sijaisvanhempien luota koiransa ja poikansa kanssa. Nadian mukaan välit sijaisvanhempiin kylmenivät, kun hän teki valintoja, joita sijaisisä ei hyväksynyt.

Sen jälkeen sijaisisä käänsi selän. Eli et kelvannutkaan enää ”hänen” lapsekseen. Sen jälkeen etsin itseäni vielä enemmän. Kuka oikeasti olen? Olin pitkään hukassa itseni kanssa. Onneksi oli hevoset ja tallielämä. Sieltä tulleet ihmiset. Mutta multa puuttui se tärkein. Perhe.

Hän kertoo, että side biologisiin vanhempiin katkesi siinä vaiheessa, kun sijaisperhe rupesi omimaan häntä ja hänen sisaruksiaan omina lapsina.

Meidän sidettä omiin vanhempiin ei tuettu minun mielestäni tarpeeksi. Tiedän vanhempieni vaikeuksista, mutta he ovat silti vanhempani. Eivätkä heistä kumpikaan ole minun elämässäni nyt läsnä. Kuilu kasvoi liian isoksi. Emme toisin sanojen tunne toisiamme.

Lue myös:

Amin Asikainen ja tosi-tv-kaunotar saavat lapsen!

Näin Sofia Belórf kommentoi Metropolille suhdettaan Stefaniin vain muutamaa päivää ennen eroa: ”Se tapa ärsyttää minua todella paljon”