Prinssi Harrylla ja Meghanilla on omat vannoutuneet kannattajansa, jotka pitävät tukevasti Sussexien puolia heidän jatkuvissa kahnauksissaan brittihovin kanssa.

Nyt eräs Newsweek-julkaisulle avautunut PR-asiantuntija on lausunut mielipiteensä Harryn ja Meghanin fanikunnasta, eikä arvio ole kovin mairitteleva.

– Prinssi Harryn ja Meghan Marklen kannattajat ovat ”osa sosiaalisessa mediassa toimivaa armeijaa”, joka suoltaa salaliittoteorioita prinsessa Katesta ja on ”vaaraksi totuudelle”, PR-asiantuntija arvioi.

Walesin prinsessa palasi parrasvaloihin Trooping the Colour -tapahtumassa sen jälkeen, kun sosiaalisen median käyttäjät olivat väittäneet häntä kadonneeksi kuukausien ajan.

Harrya ja Meghania tukevat tilit olivat levittäneet X:ssä salaliittoteorioita Katesta ja hänen avioliitostaan prinssi Williamin kanssa, mikä herätti kysymyksiä siitä, voivatko fanien toimet vahingoittaa myös itse Sussexeja.

PR-konsultti Mark Borkowski uskoo, että yleisö pystyy erottamaan fanien toiminnan ja pariskunnan oman toiminnan toisistaan, mutta varoitti, että heidän sosiaalisen median kannattajansa ovat vaaraksi totuudelle.

Borkowskin mielestä on olemassa joitakin rajalinjoja, jotka pitäisi vetää. Erityisesti kuninkaan ja Katen terveys ovat aiheita, joita ei tulisi käyttää hyväkseen taistelussa. Borkowski ei usko, että Sussexit käyttävät fanejaan sodankäynnissä, mutta fanien hallitsematon toiminta voi muodostaa silti uhan.

Helmi- ja maaliskuussa sosiaalisessa mediassa juuri Harrya ja Meghania tukevat tilit levittivät aktiivisesti salaliittoteorioita Katen väitetystä katoamisesta, erityisesti niitä, jotka liittyivät Williamin ja Katen avioliittoon.

– Harryn ja Meghanin fanit ovat osa sosiaalisessa mediassa toimivaa armeijaa, joka edistää yhä enemmän salaliittoteorioita, Borkowski arvioi.

– Se on vaaraksi totuudelle, hän arvioi.

Lähde: Newsweek