Laulajatähdet Erika Vikman ja Antti Tuisku esiintyivät yhdessä viime lauantaina UMK-kilpailun suorassa finaalilähetyksessä. Kaksikon esitys on kerännyt valtavan määrän kehuja ja hehkutusta, mutta myös jonkin verran kritiikkiä.

Helsingin Sanomien toimittaja Tero Kartastenpää kuvaili sunnuntaina julkaistussa kolumnissaan tunnelman Vikmanin ja Tuiskun esityksessä olleen ”kuin jumppatunnilla”.

– Uuden musiikin kilpailu käynnistettiin Antti Tuiskun ja Erika Vikmanin yhteisesityksellä. Musiikkigaalojen järjestäjät jaksavat näköjään vieläkin sinnikkäästi uskoa, että hittipotpureilla saisi luotua superhittejä, Kartastenpää kirjoittaa kolumnissaan.

– Antti Tuisku tanssi ryhmänsä kanssa korkkarit jalassa ja Erika Vikman pyllisteli kireässä puvussa. Tunnelma oli kuin jumppatunnilla, jossa kaikki osallistujat eivät osaa liikkeitä, toimittaja toteaa.

Nyt artistit ovat itse ottaneet sosiaalisessa mediassa kantaa heistä kirjoitettuun negatiivissävytteiseen artikkeliin.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Sekä Vikman että Tuisku ovat kommentoineet saamaansa kritiikkiä omilla Instagram-tileillään.

– Esityksemme oli koko ryhmälle puolen vuoden työ ja henkireikä. Et varmaan toimittajana tiedä, miltä tuntuu kun sinut pakotetaan lopettamaan työsi vuodeksi, Vikman kirjoittaa Instagramin Stories-osiossa.

– Sen sijaan osaat upeasti vähätellä toisen työtä ja kertoa, kuinka ongelmallista sinulle on, jos miehellä on korkkarit ja naisella kireä asu, laulaja tylyttää.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Myös Tuisku antoi toimittajan väitteille kylmää kyytiä.

– Helsingin Sanomat ja Tero Karastepää! Jos näet tämän, niin laitatko minulle kohdat esityksestä, missä mielestäsi ihmiset eivät osanneet koreografioita tai ”osanneet liikkeitä”, niin kuin jutussasi kuvailit, Tuisku lataa niin ikään Instagramissa.

– Olisi ihana ymmärtää, mitä valtamedian artikkelissa puhutaan, koska nyt meni isosti tämä kohta ohi, mies summaa nauruemojien kera.

Ylen järjestämän Uuden musiikin kilpailun finaalin voitti lauantaina 20.2. Blind Channel -yhtye kappaleellaan Dark Side. Yhtye edustaa Suomea Euroviisuissa, jotka kisataan 18.-22.5.

Lue myös:

Erika Vikman ja Antti Tuisku avaavat UMK-finaalin – poseeraavat kuumassa yhteiskuvassa: ”Syntinen on irti ja Peto on pöydällä”

Katso kuva! Antti Tuisku sai järkyttävän törkeän viestin somessa: ”Painu v***uun senkin sairas pervo”

Antti Tuisku ja Krista Pärmäkoski saivat vihakirjeen – puhuvat somessa avoimesti kiusaamisesta