Radiojuontaja Esko Eerikäinen, 47, avautuu Roope Salmisen luotsaamassa Kolme käännekohtaa -podcastissa avioerostaan Martina Aitolehden kanssa ja paljastaa, miten ero ja muutto pienen tyttären kanssa uuteen kotiin muutti elämän suuntaa.

Esko ja Martina erosivat vuonna 2011, jolloin he kuvasivat Isku Kolumbiaan -reality-sarjaa. Ero tapahtui kuvausten aikana. Parin tytär Victoria oli tuolloin vain 13 kuukauden ikäinen.

– Se oli aika järisyttävä hetki elämässä. Tajusin, ettei tämä mennyt niin kuin oli ajateltu. Tuli pelko siitä, että menetän tärkeitä asioita elämässäni, kuten Victorian, Esko muistelee.

Ihmisillä oli tuolloin ihmeellinen olettamus, ettei Hunks-tanssiryhmään kuulunut Esko mitenkään pärjäisi pienen vauvan kanssa. Hänelle oli kuitenkin alusta asti selvää, ettei hän halunnut suostua tyypilliseen viikonloppuisän rooliin.

– Se oli sellainen savotta, mitä lähdin taistelemalla taistelemaan. Pystyin elämään eron kanssa, mutta se tarkoitti samalla ajoittaista erossaoloa tyttärestäni.

– Minun ajatus oli, etten suostu olemaan hänestä erossa enempää kuin on pakko.

Pikkuhiljaa asiat kuitenkin järjestyivät. Esko ja Martina löysivät omat kodit ja pääsivät molemmille sopivaan rytmiin, jossa Victoria oli viikon isällään ja viikon äidillään.

– Silloin koin, että nyt on taas maata jalkojen alla ja tajusin, että nyt voi hengittää.

– Tajusin myös, että nyt minulla on elämän suurin vastuu lapsestani. Kaikki mitä teen, teen ajatellen, että minulla on tämä lapsi, jolle olen vastuussa elämästä.

Tuo aika hioi Eskosta ja Victoriasta erottamattoman kaksikon. Instagram-tilinsä biossa ylpeä isä kirjoittaakin kauniisti olevansa hämmästyttävimmän tyttären isä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lähde: Kolme käännekohtaa -podcast.

Lue myös:

Esko Eerikäinen kommentoi napakasti tosi-tv-tuotannoista aiheutunutta kohua – ”Tiedän tasan tarkkaan, mistä on kyse”

Esko Eerikäinen avautuu omista BB-muistoistaan – yksi yllättävä asia jäänyt mieleen: ”Kuin laboratoriossa”