Entinen huipputason nyrkkeilijä Eva Wahlström kertoo omalla Instagram-tilillään suuresta saavutuksestaan. Wahlström on suorittanut yliopisto-opintonsa loppuun ja valmistunut taiteen maisteriksi.

Unelman täyttyminen on Wahlströmin mukaan ollut raskaan työn takana. Hän avautuu haastavista opiskeluvuosistaan tuoreen Instagram-julkaisunsa yhteydessä.

– Jeeeee! Valmistuin! Olen nyt taiteen maisteri ja erittäin onnellinen asiasta, Wahlström iloitsee Instagramissa.

– Vaikka olen parhaimmillani haasteiden edessä, meinasi välillä tehdä oikein tiukkaa, hän lisää.

Wahlström kertoo opiskelleensa taidetta noin kahdeksan vuoden ajan.

– Oli rikastuttavaa, opettavaista ja eheyttävää. Oli myös haastavaa, koska viisi ensimmäistä vuotta nyrkkeilin samalla ammatikseni. Pyöräilin aamukuudelta 15 km koulun viereiselle salille ja tein pääharjoituksen klo 07 ennen koulua.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Samaan aikaan Wahlströmiä kaivattiin myös kotona, sillä hänen esikoisensa Leon oli pienempi ja tarvitsi runsaasti läsnäoloa.

– Toki halusin itsekkin olla hänen kanssaan mahdollisimman paljon. Usein hän oli mukana päivän toisissa treeneissä, joskus koulussakin. Kirjoitin myös kirjan Rajoilla öisin, koska olin jo aloittanut sen kirjoittamisen, kun sain opiskelupaikan, Wahlström kuvailee.

Wahlström suoritti kandityönsä tila- ja huonekalusuunnittelussa. Tämän jälkeen hän jatkoi opintojaan Contemporary Design -koulutusohjelmassa, jonka lähestymistapa muotoiluun on Wahlströmin sanoin ”perinteistä muotoilutapaa laajempaa ja kokeellisempaa”.

– Maisterivaiheen aikana olin raskaana ja oksentelin päivittäin, ex-nyrkkeilijä muistelee.

– Loppuraskauden aikana menetin tunnon käsistäni ja se oli paitsi hankalaa, myös pelottavaa. Mietin miten voisin olla muotoilija, jos en tunne asioita sormenpäilläni, eikä tavarat pysy käsissäni.

Onneksi tunto palasi sormiin Wahlströmin kuopuksen, Elian synnyttyä.

– Lopputyöni kirjoitin taas lähinnä öisin koska päivät meni Elian tahdissa. En suosittele kenellekään, mutta oli pakko, kun opintoaikani oli loppumassa.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Kirjoituksessaan Wahlström myöntää olleensa lähellä luovuttaa unelmansa kanssa lopputyöhönsä kohdistuneiden vastoinkäymisten vuoksi.

– Kun tietokoneeni kovalevy hajosi kirjoitettuani lopputyötä puoli vuotta, meinasin antaa periksi. Tekstin lisäksi hävisi muistiinpanot, haastattelut ja valokuvat. Kiitos teille seuraajille kun koititte auttaa! Olin kuitenkin luvannut valmentaja Meroselle käydä koulun loppuun, joten ostin uuden koneen, ja aloitin alusta, hän toteaa.

Lopulta Wahlström sai kun saikin projektinsa päätökseen, ja tällä hetkellä hänen lopputyötään Boxning som konst (suom. Nyrkkeily taiteena) käännetään suomeksi Teatterikorkeakoulun opetusmateriaaliksi.

– Työ oli mulle henkilökohtaisesti tosi tärkeä. Löysin vastauksia kysymyksiin, joita olen pyöritellyt parinkymmenen vuoden ajan, Wahlström kiteyttää.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

Eva Wahlström kohtasi yllättävän pelon – avautuu rajuista paniikkikohtauksistaan: ”Olin jatkuvassa hälytystilassa”

Eva Wahlströmin ”esileikki” herättää huomiota somessa – paljastaa yllättävän yksityiskohdan omista mieltymyksistään: ”Hän on minusta erityisen kuuma”