Ensimmäiseksi perintöprinsessaksi vuonna 2008 kruunattu Susanna Juntunen (o.s. Mustajärvi) on sairastunut kohdunkaulan syöpään.

– Lokakuu on ollut elämäni raskain kuukausi. Olen joutunut käymään todella syvissä vesissä. Olen joutunut rakentamaan oman identiteettini uusiksi. Opetellut näkemään synkimpänäkin hetkenä valoa tunnelin päässä.

– Sain lokakuun alussa kuulla, että minulla on kohdunkaulan syöpä. Siitä alkoivat tutkimukset ja taistelu syöpää vastaan.

Hän kertoo päivityksessä kysyneensä itseltään satoja kertoja: miten tämä voi olla mahdollista?

– Olen vasta 32-vuotias. Elän terveellisesti. Voin hyvin. Olen onnellinen. Miten minulla voi olla syöpä? En voi uskoa tätä todeksi. Näenkö painajaisunta?

– Kuukauteen on mahtunut paljon todella huonoja uutisia, mutta vihdoin myös jotain hyvää. Kun vaihtoehtoina on vain paha, toivoo sitä tietysti, että vähiten paha kävisi toteen. Tämä elämäni tärkein taistelu on vasta alussa, mutta mä aion voittaa sen.

Hän pääsi leikkaukseen marraskuun alussa.

– Eilen aamulla vielä jalka ojentu nätisti ja lantion sai hyvin keikautettua sivulle. Tänään meno muistuttaa enemmänkin vanhaa muoria. Vaikka nyt onkin kipuja, ja pelkkä hengittäminenkin sattuu – kaikesta huolimatta olen todella onnellinen, sillä leikkaus meni hyvin.

Lue myös:

Syöpäsairas Janita Lukkarinen rikkoi somehiljaisuuden – julkaisi kuvia muuttuneesta ulkonäöstään

Syöpäsairaan Janita Lukkarisen hurja muodonmuutos: ”Laihduin sadasta kilosta takaisin omiin mittoihini” – tuore kuva!