MTV3-kanavan suosittu MasterChef Suomi -ohjelma päättyi tiistaina Petra Väänäsen voittoon. Väänänen nappasi voitollaan tulikuuman MasterChef-tittelin ja 10 000 euron arvoisen rahapalkinnon. Finaalissa häntä vastaan kokkasi Olli Ahola-Luttila. Kaksikon välinen finaalikokkaus oli tasainen. Petra vei finaalin pistein 77–76. MasterChef-keittiössä annokset tuomaroi kolmikko Helena Puolakka, Kari Aihinen ja Henri Alén.

Finaalitehtävässä Petra ja Olli saivat eteensä koko heidän MasterChef-matkansa varrelta kootun reseptikirjan, jonka viimeiset sivut olivat vielä tyhjät. Noille sivuille kokkikaksikon oli taiottava kolmen ruokalajin menu – alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka.

Petran voittoisa menu koostui kampasimpukkatartarista, sienillä täytetystä piikkikampelasta ja vaaleanpunainen geisha -nimisestä jälkiruuasta, joka sisälsi muun muassa mansikkasorbettia ja piimämantelikakkua.

Petra summaa voittotunnelmien olleen voiton ratkettua – ja yhä olevan – aivan huikeat.

– Olo on vieläkin hieman käsittämätön, pitää itseään nipistää, Petra kertoo kanavan tiedotteessa.

– MasterChef oli unelmien täyttymys ja oppimismatka, joka kehitti muun muassa paineensietokykyä, sekä ruoanlaittotaitoja. Opin paljon niin kilpailijoilta kuin tuomareilta. Jokainen päivä oli yllätys, jossa pääsi todella testaamaan luovuutta ja omia taitoja. MasterChef oli upea matka, joka jää mieleeni ja antaa voimaa loppuelämäkseni, hän jatkaa.

Nuori kokki kertoo, että voitto todisti hänelle sen, että on mahdollista saavuttaa omat tavoitteet, jos harjoittelee ja uskoo omaan tekemiseen.

– Lähdin kuvausten jälkeen opiskelemaan kokiksi ja olen ylpeä tulevasta urasta ruoan parissa. Yhden jakson innoittamana päädyin myös Nomaan työharjoitteluun, jossa pääsin kehittämään ammatillisia taitoja. Perustin lisäksi siskoni kanssa yrityksen. MasterChefistä jäi myös ihmisiä elämääni, jotka suhtautuvat ruokaan yhtä intohimoisesti kuin minä. Kaikki olisivat ansainneet voiton. Odotan innolla mitä kaikkea elämä tuo eteen, Petra sanoo.

Lue myös:

Patrik on MasterChef 2020 -voittaja – kohtasi ohjelman aikana yllättävän ongelman lähipiirissä!

Sara Sieppi avautuu kokemastaan stalkkauksesta Iholla-sarjassa – ”Pitääkö tässä oikeasti viedä asioita eteenpäin”