Tosi-tv-tähti Henna Kalinainen tuli aikoinaan suurelle yleisölle tunnetuksi jalkapalloilija Mikael Forssellin salarakkaana. Tämän jälkeen Kalinainen nähtiin vuoden 2008 Big Brother Suomi -ohjelmassa.

Kalinainen oli pitkään tuttu nimi lehtien kohupalstoilla, kunnes hän muutamia vuosia sitten päätti rauhoittaa elämänsä. Nykyään Kalinainen on äiti esikoislapselleen, jonka hän sai tammikuussa 2021 yhdessä Jarkko-puolisonsa kanssa.

Suuren muutoksen elämässään tehnyt Kalinainen tietää, kuinka vaikeaa voi olla päästä eroon ”kohublondin” maineesta. Hän puhuu aiheesta uusimmassa Metropolille kirjoittamassaan blogitekstissään.

Kalinainen toteaa kirjoituksessaan hyvin suoraan seuranneensa huolestuneena Dannyn avustaja Helmi Loukasmäen ja kultamekostaan tunnetun Iida Vainion esiintymisiä julkisuudessa.

– Muistan hyvin tuon alun itse ja sen tunteen, kuinka julkisuus oli niin siistiä, että sitä oli ihan sokea sille mitä kirjoitetaan, Kalinainen toteaa blogissaan.

– Vaikka nuoret tytöt olisivatkin julkisuutta halunneet on minun mielestä törkeää miten halveeraavasti media haluaa käyttäytyä tällaisia uusia nuoria naisen alkuja kohtaan, hän jatkaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Kalinainen muistaa lukeneensa pääsiäisen alla otsikoita, joissa annettiin kaksimielisten ilmausten kautta ymmärtää Dannyn ja Helmin viettäneen juhlapyhää yhdessä.

– Niin halpamaisia, alatyylisiä ja mauttomia nämä otsikot! Kalinainen päivittelee.

– Muutenkin on kokoajan annettu ymmärtää, että nämä kaksi on jossain muussa kuin kaverisuhteessa. Mikä lie totuus ja onko Helmi sitten mielissään, että hänet ehkä yhdistetään Dannyyn romanttisessa mielessä? Toki tiedän myös, että mahdollisesti Helmi on nähnyt tässä tilaisuuden markkinoida itseään ja huomannut, että tämä tyyli toimii. Silti on kamalaa, että joku nuori tyttö haluaisi mainostaa itseään jonkun panopuuna.

Kirjoituksessaan Kalinainen korostaa, ettei halua arvostella nuoria naisia heidän valinnoistaan – onhan hän itsekin ponnahtanut julkisuuteen samoista lähtökohdista.

– Tällä tavalla jälkiviisaana sitä haluaisi jopa varoittaa muita. Huono maine, kun ei hevillä harteilta lähde ja se saattaa seurata pahimmassa tapauksessa jopa lopun ikää mukana.

Kalinaisen mielestä aikuisten ihmisten tulisi ymmärtää olla kiusaamatta nuoria naisia, jotka eivät vielä julkisuuden vaaroja täysin kykene hahmottamaan.

– Kauhulla olen seurannut minkälaista polkua esim. tämä Iida lähtee kulkemaan, kun tuntuu, että jopa monet julkkismiehet tuntuvat haluavan ottaa ilon irti tytöstä, mutta samaan aikaan naureskelevat hänelle, Kalinainen lataa.

– Huomasin myös kuinka herkkänä tämä Iida on jo nyt, kun hän koittaa jokaisen uutisoinnin kommenttiosiossa itseään puolustaa. Totuus kun on se, että julmuus ei lopu vaikka kuinka selittelisi ja ilkeät kommentoijat keksivät aina lisää haukuttavaa. Se onkin se kauhein asia, että nuori herkkä mieli kestää rajallisen määrän kiusaamista, kunnes romahtaa ja itse olen käynyt tämän läpi!

Lue Kalinaisen blogiteksti kokonaisuudessaan täällä.

Lue myös:

Henna Kalinainen julkaisi upean kuvasarjan tyttärestään ja paljasti perhehaaveensa: ”En olisi ikinä uskonut”

Henna Kalinainen avautui rehellisesti terveydentilastaan: ”Aloitan pistettävän laihdutuslääkkeen”