Suomalaisten suosikkilaulaja Kaija Koo avautuu HS Kuukausiliitteen haastattelussa nuoruutensa raskaista ajoista.

Keväällä 1986 Kaija oli 23-vuotias ja hänen pitkäaikainen unelmansa soololaulajana näytti vihdoin toteutuvan. Hän oli työstämässä ensimmäistä omaa levyään Kun savukkeet on loppuneet yhdessä vanhan yhtyetoverinsa Risto Asikaisen kanssa, josta nousi myöhemmin tunnettu kotimainen laulunkirjoittaja.

Kaijan elämä sai kuitenkin äkillisen käänteen, kun hänen ilmailua vapaa-aikanaan harrastava isänsä kuoli yllättäen sydänkohtaukseen kesken lennon.

Traaginen tapahtuma laukaisi Kaijassa kiusallisen fobian. Hän nimittäin alkoi pelkäämään ihmisiä ja lopulta jopa puhelimen soiminen ja kaupassa käyminen herättivät Kaijassa voimakkaita ahdistusreaktioita.

– Olin aikoinani ihan oikeasti huonossa hapessa. Ja kaikkihan tietävät, mitä se on, Kaija toteaa Kuukausiliitteen haastattelussa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP

Pelkotilat ja ahdistus johtivat Kaijan vaihtamaan hetkellisesti tulevaisuudensuunnitelmiaan ja laulajanura sai jäädä odottamaan myöhempää ajankohtaa.

Kaija työsti kokemuksiaan terapiassa, minkä kautta hän alkoi jälleen näkemään valoa tunnelin päässä.

– Ihminen on heikoimmalla hetkellään niin sokea, että mitään tulevaisuutta on mahdoton nähdä. Siksi on hyvä, kun joku sanoo, että kaikilla on tulevaisuus ja mahdollisuus, Kaija pohtii.

Tänä päivänä Kaija lukeutuu Suomen menestyneimpiin artisteihin ja hänen vuonna 1993 julkaistu Tuulten viemää -albuminsa on edelleen kaikkien aikojen myydyin naisartistin levy Suomessa.

Lue myös:

Maria Veitola avautuu nuorena sairastamastaan anoreksiasta: ”Se oli syvän yksinäisyyden ja häpeän aikaa”

Arvostettu kirjailija puolustaa Maisa Torppaa – ”Tässä kuvassa yhdistyy hienosti fat- ja slutshaming”