Juontaja ja toimittaja Tuomas Enbuske, 43, katosi julkisuudesta yhtäkkiä loppukesästä 2019. Siihen saakka aktiivisena sosiaalisen median käyttäjänä tunnettu Enbuske hiljeni täysin, ja nyt tämä on paljastanut sometaukonsa syyt Helsingin Sanomien Kuukausiliitteessä.

Haastattelusta käy ilmi, että Enbusken elämässä oli tapahtunut paljon ennen kuin tämä hiljeni netissä. Kihlaus Sarian Antilan kanssa oli purkautunut kesällä 2019, ja Enbuskesta tuntui, että kaikki olivat pettäneet hänet. Hän sulkeutui Kampin asuntoonsa.

– Täydellinen romahtaminen. Laitan ovet kiinni, en aio tavata ketään ihmisiä, Enbuske kertaa tapahtumia Kuukausiliitteen haastattelussa.

Mies ei käynyt missään, eikä tavannut ketään. Hän poisti puhelimestaan kaikki sosiaalisen median sovellukset ja lakkasi seuraamasta maailmanmenoa.

– Olin vaan kotona ja halusin kuolla, Enbuske muistelee.

Hän kävi lääkärissä ja sai diagnoosin: vakava masennus.

Enbuske erakoitui. Hän kävi kaupassakin yöllä, että mahdollisimman harva ihminen näkisi hänet.

Enbuskella on kaksi kouluikäistä lasta radiojuontaja Hannah Norrenan kanssa. Aiemmin lapset olivat olleet Enbusken luona viikonloput, mutta masennuksen myötä tämäkin muuttui. Lapset vierailivat isänsä luona päiväsaikaan muutaman tunnin ajan, sillä viikonloppuvierailuihin Enbuske ei enää pystynyt.

– Jos mulla ei olisi omia lapsia, totta kai olisin kuollut talvella. Mutta en voi tehdä sitä niille, Enbuske sanoo nyt noin vuotta myöhemmin.

Romahduksensa myötä Enbuske joutui vuoden 2020 alussa Auroran sairaalan psykiatriselle osastolle. Keväällä hänellä diagnosoitiin myös kaksisuuntainen mielialahäiriö ja autistisia piirteitä. Hän sai toimivan masennuslääkityksen.

Enbuske palasi sosiaaliseen mediaan Yhdysvaltain presidentinvaalien alla.

Lue myös:

Tuomas Enbuske iloitsee ensilumesta seteli rullalla: ”Pääsee taas kolaamaan” – Katso kuva!

Tuomas Enbuske palasi someen rytinällä – julkaisi lyhyessä ajassa liudan kuvia arjestaan

Tuomas Enbuske rikkoi yli puolen vuoden somehiljaisuuden ja kommentoi USA:n presidentinvaaleja – ”Aika monta kossupulloa olisin voittanut”