Näyttelijä Saara Kotkaniemi avautuu Helsingin Sanomien tuoreessa haastattelussa hänen uransa ensimmäisestä intiimikohtauksesta, jonka teossa meni käytännössä kaikki pilalle.

32-vuotias Kotkaniemi kertoo, että kuusi vuotta sitten kuvatun pienen indie-elokuvan tekijöillä ei ollut tarpeeksi tietoa tai kokemusta intiimikohtauksen oikeanlaisesta toteuttamisesta.

– Yllättäen vastanäyttelijäksi tulikin amatööri, joka kieltäytyi kylpytakista ja sanoi, että ’Panemaanhan tänne on tultu’. Oltiin kohtauksessa nelinkontin, ja kohtauksen aikana hän läiski minua löysällä peniksellään takapuolelle, Kotkaniemi kuvailee järkyttävää tilannetta.

– Kuvien välillä yritin sanoa, ettei ihokontakti ole tarpeen, mutta hän ei ottanut minulta ohjeita vastaan eikä ohjaaja puuttunut tilanteeseen mitenkään, näyttelijä paljastaa.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Tällä viikolla Suomen elokuvasäätiö julkaisi Kotkaniemen laatimat kattavat ohjeet intiimikohtausten tekemistä varten. Ohjeissa Kotkaniemi antaa tarkkoja käytännön ohjeita muun muassa näyttelijöille, ohjaajille ja tuottajille.

Kotkaniemi on laatinut ohjeet massiivisen selvityksensä pohjalta, jossa hän haastatteli intiimikohtauksiin liittyen yhteensä 40:tä tunnettua suomalaisnäyttelijää ja 20:tä tunnettua suomalais­ohjaajaa. Mukana selvityksessä olivat esimerkiksi Laura Birn, Samuli Edelmann, Krista Kosonen ja Tommi Korpela.

Lue myös:

Rikosilmoituksen tehnyt Playboy-malli Erika Helin raivostui poliisille: ”Kehtaa vähätellä sitä, että huoritellaan julkisesti”

Erika Helin julkaisi alastonkuvan – kiittää saamastaan tuesta: ”Asenteet muuttuvat kyllä pikkuhiljaa”

IL: Jutta Larm avoimena vaihdevuosioireistaan – ”En ole enää parikymppinen himokas nainen, joka on koko ajan miehen kimpussa”