Erika Helin julkaisi alastonkuvan – kiittää saamastaan tuesta: ”Asenteet muuttuvat kyllä pikkuhiljaa”

Miss Suomi -kilpailusta tunnettu ja Portugalin Playboyssa poseerannut Erika Helin kiittää Instagram -julkaisussaan saamastaan tuesta. Hän kertoi aiemmin tehneensä rikosilmoituksen kokemastaan nettikiusaamisesta.

Heliniä loukkasi eritoten poliisin vähättelevä suhtautuminen asiaan ja hän järkyttyi siitä, miten auktoriteettiasemassa oleva henkilö vähätteli uhrin kokemaa rikosta.

– Kiitos jälleen lukuisista viesteistä liittyen storyissa jakamaani tarinaan. Haluan edelleen vaatia rangaistusta tekijälle. Asia siis etenee.

– Sain kymmeniä viestejä naisilta ja miehiltä, jotka ovat itse, tai heidän läheisensä ovat kohdanneet henkistä tai fyysistä häirintää tai väkivaltaa, eikä heitä ole otettu tosissaan asian suhteen. Rikoksen uhriksi joutuneen kokemusta on vähätelty tai jätetty kokonaan oman onnensa nojaan hänen hakiessa turvaa oikeusjärjestelmämme kautta. Asian ei missään nimessä pitäisi olla näin. Uhrin kertomuksen vähättely aiheuttaa ilmapiirin, jossa tapahtuneista rikoksista ei uskalleta raportoida. Sitä me tuskin haluamme.

Helinin mukaan uhrin ei pitäisi koskaan joutua kokemaan ylimääräistä häpeää viranomaisen toimesta.

– Iso halaus kaikille jotka käy läpi jotain vastaavaa prosessia. Pitäkää pintanne ja olkaa ylpeitä itsestänne, että teillä on rohkeutta ajaa omaa asiaanne eteenpäin. Asenteet muuttuvat kyllä pikkuhiljaa.

– Vaatteita tai ei – meitä kaikkia tulee kohdella kunnioittavasti, Erika on lisännyt kirjoituksensa loppuun.

View this post on Instagram

Clothes or no clothes – we all deserve to be treaten with respect. Pic: @arkurwoodeneye Kiitos jälleen lukuisista viesteistä liittyen storyissa jakamaani tarinaan. Niille jotka eivät nähneet storya; Viranomainen soitti minulle tiedustellakseen, että onko minuun aiemmin tänä vuonna kohdistunut kunnianloukkaus mielestäni niin vakava juttu, että haluan varmasti viedä asiaa eteenpäin vai kannattaisiko vaan antaa olla. Hämmennyin tosi pahasti siitä, että auktoriteettiasemassa oleva henkilö vähättelee kohtaamaani rikosta ja hetkellisesti tunsin jopa häpeää siitä, että ”vien näin vähäpätöistä asiaa eteenpäin”. Kun eihän tässä mitään, ilmeisesti netissä tapahtuva huorittelu ja pilkkaaminen pitäisi olla ihan jees ja kuulua asiaan, koska tällä hetkellä elätän itseni toimimalla mallina vähäpukeisissa kuvissa. Sain hämmennyksestä huolimatta sanottua, että kyllä haluan edelleen vaatia rangaistusta tekijälle. Asia siis etenee. Sain kymmeniä viestejä naisilta ja miehiltä, jotka ovat itse, tai heidän läheisensä ovat kohdanneet henkistä tai fyysistä häirintää tai väkivaltaa, eikä heitä ole otettu tosissaan asian suhteen. Rikoksen uhriksi joutuneen kokemusta on vähätelty tai jätetty kokonaan oman onnensa nojaan hänen hakiessa turvaa oikeusjärjestelmämme kautta. Asian ei missään nimessä pitäisi olla näin. Uhrin kertomuksen vähättely aiheuttaa ilmapiirin, jossa tapahtuneista rikoksista ei uskalleta raportoida. Sitä me tuskin haluamme. Uhrin ei pitäisi koskaan joutua kokemaan ylimääräistä häpeää viranomaisen toimesta. Iso halaus kaikille jotka käy läpi jotain vastaavaa prosessia. Pitäkää pintanne ja olkaa ylpeitä itsestänne, että teillä on rohkeutta ajaa omaa asiaanne eteenpäin. Asenteet muuttuvat kyllä pikkuhiljaa. 🤍

A post shared by Erika Helin (@erika.helin) on

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös:

Rikosilmoituksen tehnyt Playboy-malli Erika Helin raivostui poliisille: ”Kehtaa vähätellä sitä, että huoritellaan julkisesti”

Jare Tiihonen antoi harvinaisen haastattelun – muistelee lehdelle uransa loppua: ”Olin hetkittäin todella rikki”


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.