Rikosilmoituksen tehnyt Playboy-malli Erika Helin raivostui poliisille: ”Kehtaa vähätellä sitä, että huoritellaan julkisesti”

Portugalin Playboyssa poseerannut, Miss Suomi -kilpailusta tunnettu Erika Helin paljastaa Instagram-tilinsä Stories-osiossa tehneensä keväällä rikosilmoituksen kokemastaan nettikiusaamisesta. Häntä on omien sanojensa mukaan haukuttu somessa muun muassa huoraksi.

Nyt Helin kertoo, että hänen somekiusaajiensa nimet ja henkilöllisyydet on vihdoin saatu selvitettyä.

– Asia on siirtynyt poliisilaitokselle ja mulle soitettiin Espoosta tänään, että ”tämän niminen henkilö on kirjoittanut tätä ja tätä, ja kyllähän se täyttää kunnialoukkauksen kriteerit”, Helin sanoo Instagramissa.

Mallina työskentelevä Helin kertoo kuitenkin olleensa hyvin pettynyt tapaan, jolla poliisi käsitteli asiaa. Naisen mukaan puhelimessa ollut poliisi oli kysynyt häneltä, että onko tämä aivan varma, että asia on tarpeeksi vakava eteenpäin vietäväksi.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

– Mua loukkaa aivan suunnattomasti se, että naispuolinen poliisi kehtaa soittaa mulle ja vähätellä sitä, että mua huoritellaan julkisesti. Ei kenenkään pitäis joutua kokee tommosta ja mun mielestä pitää olla esimerkkitapauksia siitä, että sä et yksinkertasesti mene nettiiin huorittelemaan ketään, Helin tilittää.

Helin painottaa sitä, kuinka järkyttävää on, että auktoriteettiasemassa oleva henkilö vähättelee uhrin kokemaa rikosta.

– Se johtaa semmoseen ilmapiiriin missä ei uskalleta raportoida vääryyksistä, Helin alleviivaa.

– Omalla kohdalla se on johtanut sellaseen, että esimerkiks kun oon alaikäsenä joutunut seksuaalirikoksen uhriksi ja oon joutunut työpaikalla seksuaalisen ahdistelun kohteeksi, niin en oo uskaltanut niistä sanoa kellekään, vaikka olis pitänyt.

26-vuotias nainen muistuttaa, ettei seksuaalista väkivaltaa tai ahdistelua kohdannut uhri ole koskaan itse syyllinen kokemaansa vääryyteen.

– Mä oon kokenut häpeää siitä (seksuaalisesta ahdistelusta) ja mä oon aatellut, että mä oon ite syyllinen siihen, koska mä oon joutunut siihen tilanteeseen.

– Sen ei pitäis olla niin, vaan asenteiden pitäis muuttua ihan ruohonjuuritasolta niin, että uhri ei oo koskaan syyllinen. Näin yksinkertasta se on, Helin summaa.

Lue myös:

Playboy-missi Erika Helin julkaisi eroottisen seinäkalenterin – ”Upeita ja tunnelmallisia kuvia vuoden jokaiselle päivälle”

Neitsyydestään julkisesti avautunut artisti Tuuli: ”Olen kuullut tarinoita, kuinka ihmiset ovat myöhemmin katuneet”

HS: Benjamin Peltonen poseerasi vielä muutama vuosi sitten bikinipeppujen välissä – avautuu nyt: ”Sairaalloisinta aikaa”


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.