Suosittu toimittaja Maria Veitola joutui eilen sunnuntaina (5.3.) ankaran kritiikin kohteeksi. Somekohu sai alkunsa, kun Veitola julkaisi omalle Instagram-tililleen liudan kuvia, joissa hän yrittää poseerata kuin Kardashian-klaanin tunnetut jäsenet Khloe, Kim, Kylie ja Kourtney.

Veitola on postauksessaan asetellut hänen omat kuvansa vierekkäin Kardashaneista otettujen otosten kanssa. Veitolalla on yllään arkinen lämpökerrasto, kun Kardashianit puolestaan ovat sonnustautuneet uimapukuihin, bikineihin ja ihonmyötäiseen leopardiasuun.

– Hemmetti soikoon meinasin unohtaa jakaa mun hiihtolomakuvat! Treenattiin taas tyttöjen kanssa poseeraamista meidän möksällä. Sanokaa mitä sanotte somevaikuttajan työstä, mut voin vannoa, että se ei oo helppoa. On tosi vaikeeta! Veitola vitsailee julkaisunsa ohessa.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Monet Veitolan fanit pitivät naisen päivitystä hauskana ja virkistävänä ulostulona sosiaalisen median melko kiillotetun sisällön keskellä. Osa seuraajista on kuitenkin antanut Veitolalle hyvin tylyä palautetta tämän huumorista.

– Oon kyllä hämmentynyt tästä postauksesta. Annat mielikuvan feministinä, joka on kaikkien naisten itseilmaisun puolella – siinä valossa tää on kovin ristiriitainen. Joo on hienoa lähtökohtana se ajatus, että ’kaikenlaiset kehot on kauniita, unohdetaan ulkonäköpaineet’, mutta ei kuitenkaan toisten ihmisten kustannuksella naljailu, eräs Instagram-käyttäjä muotoilee.

– Tulee vaan olo, että tässä on tarkoitus korottaa itseä ylemmäs ja hakea validiointia sillä tavoin ’katsokaa en ole kuin nämä muut tytöt’, hän jatkaa.

Myös tunnettu mediapersoona ja yrittäjä Iida Ketola on nostanut Veitolan postausta omalla Instagram-tilillään ja tylyttänyt tätä rajusti.

Ketola julkaisi sunnuntaina itsestään näyttävän alusvaatekuvan, jonka ohessa hän laukoo suoran mielipiteensä Veitolan toiminnasta.

– Kiitos Maria Veitola ku muistutat omalla tavallasi et kaikilla on oikeus poseerata just miten tykkää ilman pelkoa siitä et mitä jos joku feministi nauraakin mun tavalle tuoda itseäni esille, Ketola kirjoittaa sarkastiseen sävyyn.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Ketola on myös aiemmin kritisoinut Veitolaa sosiaalisessa mediassa.

– Mun mielestä nää on edelleen itsensä nostamista ”nättejä tyttöjä” polkemalla, hän pamauttaa.

– Oikee feministi antais kaikkien poseerata just niinku haluu, eikä koittais tehä niistä poseista huumoria. Ja joo, varmasti joku kertoo, että Maria nauraa tässä itselleen, mut jooooopa joo.

Ketola kertoo lopettaneensa Veitolan seuraamisen Instagramissa. Myöhemmin hän paljasti Instagramin Stories-osiossa huomanneensa, että Veitola on estänyt hänen tilinsä. Ketolan mukaan hän ja Veitola eivät käyneet aiheesta minkäänlaista keskustelua yksityisviesteillä.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Veitola on pysytellyt kohusta varsin hiljaisena omalla Instagram-tilillään. Postauksensa kommenttiosiossa hän kuitenkin vastaa muutamaan kritiikkiin.

– Mä en naljaile tässä postauksessa muille, enkä korota itseäni. Mähän nauran tässä itselleni ja omalle rumppaisuudelleni. Elämää ja itseähän täällä Instassa esittelevät ja esittävät kaikki -minä mukaan lukien. Syvällisiä ajatuksiakin mahtuu mukaan, Veitola painottaa.

– Työskentelen tässä samalla oman naiseuden ja omien häpeän tunteitteni kanssa ja kannustan toivottavasti esimerkilläni muitakin rikkomaan somen kiillotettua, muokattua ja filtteröityä kuvavirtaa. Ei ole pelkästään helppoa ottaa tai julkaista itsestä tälläisiä kuvia, vaikka minulla on oikein hyvä itsetunto, hän jatkaa.

Kommentissaan Veitola alleviivaa monien nuorten naisten kärsivän suuresti sosiaalisen median aiheuttamista menestys- ja ulkonäköpaineista.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Veitolaa arvostellut seuraaja vastasi Veitolan puolustautumiseen toivovansa, että Veitola voisi myöntää tehneensä virheen postauksensa suhteen.

– Itse arvostan sitä jos pystyy myöntämään et ei hitto mokasin nyt ite tässä asiassa. Ymmärrän sen pointin mitä haet takaa, mutta ei se kyllä tästä päivityksestä välity. Ei oo koskaan ikinä fresh tuoda tämmöstä näkökulmaa mitä yrität tuoda ilmi – niin että alentaa samalla muita naisia. Niinkuin sinä nyt menit ja teit. Hyvät argumentointitaidot ei tarvitse sitä, että alentaa muita naisia tuodakseen jtn kehopositiivista sanomaa esille, seuraaja toteaa.

Tämän perään Veitola jätti vielä yhden lyhyen kommentin.

– Kiitos sulle näistä mielipiteistä. Olen eri mieltä, mutta lupaan pohtia asiaa edelleen. Päätän keskustelun osaltani nyt tähän, Maria summaa.

Lue myös:

Maria Veitola tulistui VR:lle – ikävä yksityiskohta pilasi junamatkan: ”En uskalla edes ajatella vessassa käyntiä”

Maria Veitola pakeni uupumustaan eksoottisiin maisemiin – myöntää itkeneensä lentokoneessa: ”Tätä tunnetta haetaan huumeista”