Toimittaja ja somevaikuttaja Maria Veitola kertoi aiemmin tammikuussa käyvänsä läpi raskasta ajanjaksoa elämässään. Veitola julkaisi omalle Instagram-tililleen rehellisen julkaisun, jossa hän tunnusti olevansa uupunut.

Veitola paljasti tuolloin käsitelleensä haastavia tuntemuksiaan pariterapiassa, jossa hän käy säännöllisesti yhdessä puolisonsa Jotin kanssa.

– Oon ollut ihan lopussa. Keskiviikkona pariterapiassa alkoi itku pursuta, Veitola kirjoitti.

Terapeutin edessä Veitola sai sanottua, että toivoisi elämäänsä lisää omaa aikaa.

Nyt Veitolan harras haave on toteutunut, sillä hän on viettänyt kuluneet päivät yksin Afrikan eksoottisissa maisemissa. Nainen kertoo asiasta Instagramiin lisäämänsä postauksen ohessa.

– Kalenterissa 11 päivän tyhjä tila, pankkitilillä rahaa. Soitin matkatoimistoon: ”Ostaisin yhden turvallisen seikkailun, kiitos, Afrikka kiinnostaa.” Pian olin matkalla Keniaan, Veitola kuvailee tuoreessa kirjoituksessaan.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Veitola on julkaissut reissustaan kaksi kuvaa, joissa molemmissa hän näyttää hyvin onnelliselta ja rentoutuneelta.

– Mikään ei liene parempi irtiotto ja meditaatio, kuin istua tuntitolkulla pomppivassa jeepissä ihmettelemässä satoja villieläimiä savannilla. Apinanpoikasten leikin seuraaminen pihalla. Snorklaaminen koralliriutalla värikkäiden kalaparvien keskellä. Iltakävely yksin autiolla hiekkarannalla, hän luettelee.

– Tätä tunnetta kai haetaan huumeista, mietin pienlentokoneen kyydissä sen noustessa taivaalle akaasia- ja baobab-puiden ylle. Itkin, kuinka hyvältä tuntuu saada kokea ja olla elossa, tähtitoimittaja myöntää.

Matkan aikana Veitola on ehtinyt lukemaan läpi useita kirjoja ja ajattelemaan paljon.

– Piti tulla Afrikkaan asti, että sain nukuttua paremmin ja syvemmin kuin koskaan sitten lapsen saamisen. Taisto täyttää kohta 11 vuotta. Vissiin kertynyt aika paljon väsymystä.

Veitola sanoo saaneensa uudestaan kiinni kadonneesta ”ydinminästään”.

– Kuka olen ilman toisten toiveita, haluja ja tarpeita? Kuka olen ilman jatkuvaa arvostelua? Kuka olen ilman työtäni ja perhettäni? Kuka olen, kun on vain minä?

Matkaa on vielä jäljellä muutama päivä, kunnes Veitolan täytyy jälleen sopeutua tavalliseen arkeen.

– Pari päivän päästä taas kotona aloittamassa harjoitusta. Miten ydinminästä pidetään kiinni arjessa, keskellä kaikkea ja kaikkia. Toivottakaa onnea, Veitola summaa.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

Maria Veitola uupui yllättäen – raskaat tuntemukset nousivat pintaan pariterapiassa: ”En jaksa olla äiti, puoliso, tytär”

Sami Uotila paljastaa yksityiskohtia Maria Veitolan yökyläilystä hänen ja Kerttu Rissasen luona – oikoi ennakkoluuloja parin suuresta ikäerosta!