Toimittaja Maria Veitola joutui tällä viikolla pettymään VR:n junaliikenteessä. Veitola kertoi ikävästä kokemuksestaan maanantaina (27.2.) oman Instagram-tilinsä Stories-osiossa.

– Junassa ah muutama tunti omaa aikaa, kahvia ja pulla. Paitsi että, ottaa päähän et vaikka nousen junaan Helsingistä eli sen lähtöpaikasta, junaa ei ole siivottu. Ei ainakaan ekstra-vaunua, joka maksaa toki ekstraa, Veitola kirjoitti.

– Rakastan junamatkustamista, mutta petyn nykyään lähes aina. Junat ovat myöhässä, rikkinäisiä ja siivottomia. En uskalla edes ajatella vessassa käymistä, hän harmitteli.

Samassa yhteydessä Veitola kertoi nauttineensa suuresti muutaman viikon takaisesta, kuusituntisesta junamatkastaan Keniassa. Nyt hän ihmettelee, miksi Suomessa ei pystytä tarjoamaan yhtä laadukkaita junamatkoja.

– Mikä tässä Suomen meiningissä mättää? Välinpitämättömyys, VR:n monopoliasema ja/tai yleinen palkkataso? En keksi muita syitä, miksi junien siisteydestä ja matkustajista ei pidetä huolta.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Avautumisensa jälkeen Veitola vastaanotti Instagramissa runsaan määrän yksityisviestejä, joissa yhdytään naisen kritiikkiin. Monet seuraajat kauhistelevat muun muassa leikkivaunujen sottaisuutta, vaunuissa leijuvaa pahaa hajua sekä turvallisuudentunteen puutetta.

– Inboxissa useita ihmisiä, jotka ovat ostaneet auton, koska eivät enää jaksa junamatkustamista. Eniten inhottaa laskenut siisteystaso, toimimaton netti ja se, että aikatauluihin ei voi luottaa. Kurjaa. Itse rakastan junaa – niin meistä monet – mutta kaipaamme myös matkustusmukavuutta ja -turvallisuutta, Veitola muotoilee.

Muutamat Veitolan seuraajat ovat tuoneet keskusteluun myös toisenlaisen näkökulman. Veitola on julkaissut Instagramin Stories-osiossa vastauksia, joissa avataan ongelman ydintä, joka ei kyseisten kommentoijien mukaan liity suoraan esimerkiksi siivousalan työntekijöiden työmotivaatioon.

– Mun tuttava siivoaa erään kohtalaisen ison toimijan työntekijänä junia. Aikataulut vedetty ääritiukaksi ja muun muassa matkasiivouksiakin pakko tehdä osittain, koska aika ei muuten riitä. Eli siivota silloin, kun juna täynnä asiakkaita, eräs seuraaja kuvailee.

– Palkka 10,50 ja siitä vähennykset, eli tellit/tallit/verot. Sillä rahalla siivota niitä vessoja, joissa järestään ihmisen eritteitä paiskottu seinille ja huumeidenkäytön jälkiä. Eli koko kuvio on perustavanlaatuisesti päin helvettiä. Ja kyllä, junat on paskasia, hän summaa.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

Maria Veitola täytti 50 vuotta – avautuu rehellisenä iästään: ”Olisinpa nähnyt tänne asti”

Maria Veitola pakeni uupumustaan eksoottisiin maisemiin – myöntää itkeneensä lentokoneessa: ”Tätä tunnetta haetaan huumeista”