IL: Laulaja Janita asuu koronapandemian keskuksessa – New York on kuin aavekaupunki

New Yorkissa jo 23 vuotta asunut laulaja-lauluntekijä Janita kertoo Iltalehdelle kokeneensa vuosien aikana kaupungissa kaikenlaista. Koskaan aiemmin ei yötä päivää sykkivä kaupunki ole kuitenkaan pysähtynyt samoin kuin nyt.

Janita on kokenut myös 9/11-terrori-iskut ja hurrikaani Sandyn, mutta koronapandemian myötä New York on hiljentynyt todella paljon. Ambulanssien sireenit soivat normaalisti koko ajan, mutta nyt niitä ei juurikaan kuule.

– 9/11 jälkeen oli voimattomampi fiilis ja pelko siitä, mitä tapahtuu. Tämä tilanne on erilainen, koska tämä ei ole terrori-isku eikä luonnonmullistus ja nyt tiedetään, mitä tässä tilanteessa voidaan tehdä. Ennenkuulumatonta sekin, että koko maailma elää tätä samaa yhtä aikaa, Janita kertoo Iltalehdelle.

Jo maaliskuun toisella viikolla Janita rajoitti liikkumistaan. Piirit ovat pienentyneet lähimpiin ja kahvittelut ystävien kanssa hoituvat virtuaalisesti. Välillä on kuitenkin pakko käydä ruokakaupassa ja ulkoilemassa.

– Ulkona liikkuessa huomaa, että ihmisillä on toisiaan kohtaan kohtelias ja kunnioittava fiilis, Janita sanoo.

Työkuviot uusiksi

Janitan kevään työkalenteri meni koronapandemian takia uusiksi. Uuden albumin julkaisu siirtyi vapusta syksyyn, kuten myös albumin julkaisuun liittyvät keikat.

– Koko musiikkibisnes elää nyt päivän kerrallaan. Tuntuu silti tärkeältä ja hyvää energiaa tuovalta, että voi panna kalenteriin päivämääriä ylös ja luottaa siihen, että ne toteutuvat.

Hän lisää ettei artistilla ole ikinä tylsää. Ammatin ongelmana on usein ettei luovaan työhön ole aikaa.

– Nyt sitä aikaa on. Sävellän, soitan ja luen. Teen kaikkea mikä ruokkii luovuuttani, Janita pohtii.

Kriisi saa näkemään asioita eri tavalla

Vaikka kriisi vaikuttaa myös artistin talouteen, Janita kuulostaa silti levolliselta. Hän on aiemmin kertonut elävänsä onnellista ja hyvää elämänvaihetta johon kuuluu hyvä ihmissuhde. Tukena on myös häneen uskova levy-yhtiö jonka ansiosta Janita voi toteuttaa elämässään sitä mikä tuntuu tärkeältä.

– Vaikka tämä aika on rankkaa, on tämä samalla vaikuttavaa. Se saa näkemään asioita eri tavalla.

Janita ei ainakaan vielä kaipaa asioita joita ei nyt pysty tekemään. Eikä haluaisi olla missään muualla kuin nyt on. Hän kuitenkin arvelee, että kriisin lauettua normaali elämä nousee arvoonsa.

Janitan Suomen keikka on 12. marraskuuta Helsingin G Livelabissa.

Lähde: Iltalehti

Kuva: Kuvakaappaus, Instagram


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.