Näyttelijä Iina Kuustonen julkaisi viikonloppuna Instagramissa Punttikomedia-elokuvan kuvauksista kuvan, jossa hän teki voimannoston klassikkoliikettä, penkkipunnerrusta selkä voimakkaasti kaarella.

Kuustosen asento on herättänyt runsaasti keskustelua sosiaalisessa mediassa ja monet ovat sitä mieltä, että Kuustosen asento on virheellinen. Heidän mukaansa kyseisessä liikkeessä takamuksen kuuluisi osua penkkiin.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Nyt tapaukseen on ottanut kantaa ammattilaiskehonrakentajana, kuntosaliyrittäjänä ja valmentajana tunnettu Jari ”Bull” Mentula. Mentula toteaa Ilta-Sanomille antamassaan haastattelussa, että keskustelu pakaran paikasta penkkipunnerruksessa ei ole kovin olennaista.

– Siinä on jollain herkkähipiällä mennyt tunteisiin se, että pakara onkin ilmassa. Se, onko pakara penkissä vai ei, ei sinänsä riko paikkoja, Mentula summaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP

Mentulan mukaan on kuitenkin tärkeää huiomioida, että penkkipunnerrus kilpailumuotona ja tavallinen, kuntosaliharjoittelussa tapahtuva penkkipunnertaminen ovat kaksi eri asiaa.

– Kilpailunostossa pakaran pitää olla kosketuksessa penkkiin, eikä se saa nousta, Mentula sanoo.

Tavallisessa kuntosalitreenaamisessa pakara sen sijaan voi nousta penkistä.

Lähde: Ilta-Sanomat

Lue myös:

Tältä näyttelijä Iina Kuustonen näyttää bikini fitness -kilpailijana – ensimmäiset kuvat uudesta elokuvasta julki!

Shokkiuutinen! Jutta ja Juha Larm joutuivat muuttamaan vain muutaman viikon asumisen jälkeen unelmakodista evakkoon: ”Pitkään mietimme, että yritämmekö salailla asiaa”

Jarno Laasala päätti hypätä tuntemattomaan ja ymmärsi jotain tärkeää: ”Tämä on täysin selvää”