Näyttelijänä ja laulajana tunnetun Samuli Edelmannin syyskuun alussa julkaistu elämäkerta Samuli (Otava) on herättänyt runsaasti huomiota mediassa. Johannes Lahtelan kirjoittamassa kirjassa kerrotaan hyvin avoimesti Edelmannin alkoholismista ja haasteista elämässä.

Kirjasta käy ilmi, että yksi merkittävä tekijä Edelmannin raitistumisessa on ollut miehen pitkäaikaisen ystävän, näyttelijä Aake Kallialan avunanto. Kalliala sai yli 20 vuotta sitten Edelmannin ensimmäistä kertaa hakeutumaan katkaisuhoitoon.

Nyt Kalliala kertoo Ilta-Sanomien haastattelussa ajasta ennen Edelmannin raitistumista.

– Pääosin meillä oli kivaa, olimme kimpassakin ryyppäämässä. Mutta Samulilla homma lähti menemään överiksi, Kalliala toteaa Ilta-Sanomille.

– Siitä tuli sellaista totaalista imemistä. Siinä ei ollut enää mitään tolkkua, hän täsmentää.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Kallialan mukaan yhteisistä illanvietoista on jäänyt myös hyviä muistoja. Lopulta juhliminen meni Edelmannilla kuitenkin liian pitkälle.

Erään yhdessä vietetyn illan jälkeen Kalliala pakotti Edelmannin hankkimaan itselleen apua. Edelmann ei vielä tuolloin raitistunut lopullisesti, mutta Kallialan sanoilla oli merkittävä rooli koko raitistumisprosessissa.

Lähde: Ilta-Sanomat

Lue myös:

Samuli Edelmann hyppäsi 26 vuotta sitten autolautalta mereen – paljastaa kirjassaan totuuden tapahtumista

Samuli Edelmann rakastui Katariina Kaitueeseen kesken intiimikohtauksen – paljastaa karun puolen alkoholinhuuruisesta suhde-elämästään!