Kiekkolegenda Teemu Selänne ja formulakuski Valtteri Bottas kertovat Iltasanomille lähteneensä rahoittajiksi uuteen käsidesi-innovaatioon.

Selänteen ja Bottaksen lisäksi innovaatioon ovat sijoittaneet myös liikemiehet Mikko Laakkonen, Paul Hartwall, Michael Rosenlew, Timo Laine ja Ari Lehto sekä jääkiekosta tutut Jere Lehtinen, Niklas Bäckström ja Valtteri Filppula.

Selänne kertoo IS:lle, että hänelle tarjotaan paljon erilaisia bisnesehdotuksia. Mies on kuitenkin erittäin harkitsevainen mihin lähtee mukaan.

– Tämä innovaatio oli niin kova juttu kaikin puolin, että halusin ilman muuta messiin, Selänne sanoo.

– Tämä tuntuu mullistavalta jutulta, ihan uudelta tieteelliseltä keksinnöltä. Eikä se toimi vain harrastus- ja desinfiointipuolella vaan kaikessa jokapäiväisessä elämässä, hän jatkaa.

Bottas kertoo yrityksen julkaisemassa tiedotteessa testanneensa tuotetta jo noin vuoden ajan.

– Innovaatio toimii loistavasti. Sen ansiosta voin pidentää suojaa infektioilta ja pitää fokuksen työssäni. Kun sain mahdollisuuden lähteä matkalle suomalaisen innovaation kanssa, päätös ei ollut vaikea, hän toteaa.

Miehet ovat tehneet sijoittamispäätöksensä jo keväällä 2019, ennen koronaviruksen tunnistamista.

Uudenlainen käsidesivaahto

Innovaation kehittäjä on suomalainen teknologiayritys Nolla Antimicrobial Oy. Hopeapolymeeriteknologiaan perustuvaa käsidesivaahtoa on kehitetty ja tutkittu useiden vuosien ajan.

Tuotteen uskotaan tappavan viruksia ja bakteereja alkoholipohjaisia tuotteita tehokkaammin. Sen kerrotaan tehoavan tutkitusti viiteen, Maailman terveysjärjestö WHO:n vaarallisimmaksi määriteltävään superbakteeriin. Alustavien tutkimusten mukaan se tehoaa myös koronaviruksiin.

– Kun vaahtoa levitetään kädelle, hopeaionit tunkeutuvat virusten ja bakteerien rakenteeseen tuhoten ne. Vastaavaa hopean ja polymeerin yhdistävää teknologiaa ei ole käytössä missään muualla, kertoo Nolla Antimicrobialin perustaja Jyri Nieminen.

Innovaatiossa käytetty hopeapolymeeriteknologia on patentoitu ja tuotteella on myös eurooppalainen käsidesistandardi.

Lanseerausta aikaistettiin koronan takia

Uusi tuote piti alunperin lanseerata myöhemmin tänä keväänä. Vallitsevan tilanteen vuoksi myös sen valmistusta aikaistettiin.

Alkukesästä markkinoille tulee vielä vastaava tuote spray-muodossa.

– Tällaista tuotetta ei ole aikaisemmin ollut ja sen sovelluksia voi toteuttaa monella alueella ja asiassa. Spray toimii hyvin esimerkiksi lätkäkamoihin, Selänne kertoo IS:lle.

Hän lisää, että koronaepidemia on avannut kaikkien silmiä siitä, miten paljon epäpuhtauksia ja bakteereita jokapäiväisessä elämässämme on.

– Nyt ihmiset varmasti ymmärtävät, miten tärkeää on puhtaus ja desinfiointi, Selänne toteaa.

Lähde: Iltasanomat

Kuva: Kuvakaappaus, Instagram