Jasmine Tukiainen lankesi puhelinmyyjän vedätykseen – sai ison laskun!

Jasmine Tukiainen on joutunut monen muun yrittäjän tavoin nopeapuheisen puhelinmyyjän huijauksen uhriksi. Vastattuaan puhelimeen, Jasmine ei saanut keskeytettyä myyjän puhetta ja sai lopulta kuulla tilanneensa yritykselleen listauksen Suomen Yritysrekisteri Oy:n nettihakemistoon. Myyjä antoi ymmärtää puhelussa, että liittyminen yritysrekisteriin on yrityksille pakollista.
Jasmine kertoo Facebookissa, miten puhelu eteni:
Hei, soitan sieltä ja täältä, oletko firman omistaja, onko tämä osoite oikein, onko tämä puhelin numero oikein, eli.. soitan ”sieltä” ja antaa sitten ymmärryksen siitä että tämä muka olisi joku pakollinen asia kaikille yrityksille, ja sitten hän lopettaa puhelun: ”Ja mikä sun koko nimi vielä olikaan”?
-Sitten hän odottaa vastausta, ja kun sanot nimen niin tulee nopsaan ”NONI HIENOA lasku on vaan sen 99€ ja hyvää päivänjatkoa!” Ehdit vastata ”ööö, Ok?” ja sit myyjä laittaa luurin kiinni.
Jasmine sai myöhemmin laskun Suomen Yritysrekisteriltä.
– Onko tämä jotenkin laillisesti pätevä suullinen sopimus täällä? Kun kerran kehtas lähettää parin sadan euron laskun nyt, Jasmine ihmettelee.
Jasmine yritti perua laskun ja sai lopulta useiden yritysten jälkeen tylyn vastauksen Suomen Yritysrekisteriltä:
– Nyt tuli vastaus että en saa perua ”tilaustani”, enkä myöskään saa kuulla omaa puheluani, joka ”todistaa” tilaukseni”.
Kuluttaja-asiamieheltä kaunotar kertoo saaneensa vastaukseksi, että mikään ei poista maksuvelvollisuutta kyseisestä laskusta.
– Sanonpa vaan et HUHHUH ja ihmettelen todella, miten tämmöinen yritys voi laillisesti pyöriä Suomessa!
Jasminen kysymys on oikeutettu, sillä Suomen Yritysrekisteri on toteuttanut vastaavaa harhaanjohtavaa puhelinmarkkinointia jo useiden vuosien ajan. Yrityksen toiminnasta on uutisoitu mediassakin moneen otteeseen. Samanlaista markkinointia tekevät myös muut vastaavanlaiset yhtiöt, kuten Jasmine sai huomata.
– Nyt mulle on soitettu kolmesta paikasta parin päivän sisällä ja ne puhuu yhteen putkeen piiiiitkän lauseen, josta nyt monikaan ei saisi selvää että mihin olisi ryhtymässä, ellei pakko-keskeytä myyjää koko ajan. Ja jos keskeyttää, niin myyjä vaan nostaa äänen voimakkuutta ja jatkaa tätä käsikirjotettua skriptiä ja tilauslomakkeen täyttämistä.
Eräs myyjä yritti saada Jasminen yhteystietoja vielä sen jälkeenkin, kun hän oli ilmoittanut, ettei aio tilata mitään:
Kiitos soitostasi mutta en aijo tilata mitään joten älä turhaa täytä siellä tilauslomaketta valmiiksi, se vie vaan sun ja mun aikaa kun en ole tilaamassa teidän palveluita. Joten hyvää päivänjatkoa sulle!” Hän vielä JATKAA ja yrittää kysyä osoitetta ja muita tietoja. Lopulta hänen vastaus: ”AHA, no hei hei.”
niinku….. xD WHAT !? Onko tämä jotenkin tosi normaalia??