Juontaja Vappu Pimiä on lomaillut viimeiset viisi viikkoa aurinkoisessa Los Angelesissa yhdessä perheensä kanssa. Vappu julkaisi Instagram-tilillään useita lomakuvia ja pohti samalla millaista on palata Suomeen nyt, kun koronarajoituksia on jälleen tiukennettu.

– Kun ekaa kertaa pääsi reissuun lähes kahteen vuoteen, tuntui tämä reissu ihan erityisen tärkeältä. Oli ihana nähdä ystäviä, nauttia valosta ja auringosta sekä saada hetki elää melkein normaalia elämää, Vappu kirjoitti.

– Nyt tässä matkalla Suomeen kyllä suoraan sanottuna vähän hirvittää. Salille ei saa mennä, ravintolaan ei saa mennä, elokuviin tai hyvänen aika saati konserttiin, sinne ei missään nimessä saa mennä.

Suomessa hoidetaan monet asiat Vapun mielestä hienosti, mutta jotain oppia voisi juontajan mukaan ottaa myös Yhdysvalloista.

– Jenkeissä kukaan asiantuntija tai valtion johtoon kuuluva ei panikoi tai lietso pelkoa. Ihmisiä kehotetaan rokotuksiin ja maskipakko kaikkialla sisätiloissa (osavaltio eroja varmasti on, tämä siis Kaliforniassa), mutta kaikki on normaalisti auki.

Vappu sanoo ymmärtävänsä, että sairaaloiden kantokyvyllä mitataan pandemian laajuutta.

– Siksi täytyy ihmetellä miten on mahdollista, että hyvinvointivaltio Suomi laittaa koko maan polvilleen, kun tehohoidossa on reilusti alle 100 potilasta koko maassa? Mutta mitäpä minä tiedän ja arvostan, jos viisaammat tässä valaisee.

– Sydämeni pohjasta lähetän voimaa kaikille etenkin niille, jotka eivät tässä tilanteessa saa harjoittaa elinkeinoaan tai ammattiaan.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Vapun julkaisu on herättänyt kommenteissa runsaasti keskustelua aiheesta.

– Olisipa asia noin yksiselitteinen… On olemassa myös liuta muita eristystä vaativia sairauksia niin osastohoidossa kuin teho-osastollakin. Paikkojen ja henkilökunnan puute on merkittävä. Suomi ei ole Amerikka, missä vain osa kansalaisista tulee hoidetuksi. Hienoa, kun nostat asiaa esiin, mutta tarkastelussasi uupui monta näkökulmaa.

– ”Poissa silmistä(korvista), poissa mielestä” eli ongelmaa ei ole. Tätähän tää on, hyväosaisen ihmisen silmien sulkeminen. En ymmärrä, että faktan infoaminen tulkitaan panikoimiseksi ja pelotteluksi. Kyse on kuitenkin poikkeusajasta.

Lue myös:

Vappu Pimiä järjesti miehelleen 50-vuotisjuhlat Kaliforniassa – vieraana myös maailmankuulu poptähti – ”Kyllä, hän tuli kuokkimaan!”

Vappu Pimiä julkaisi harvinaisen kuhertelukuvan aviomiehensä kanssa – antoi rakkaalleen hauskan lempinimen!