Duudsoneista suureen maailmanlaajuiseen suosioon noussut Jukka Hildén raottaa tapahtumarikasta elämäänsä tuoreessa elämäkertakirjassaan Kivun perintö.

Jani Niipolan kirjoittama teos on kuvailun perusteella ”tarina perheestä, rakkaudesta, Duudsoneista ja työstä sekä varsinkin siitä, mitä tapahtuu, kun ne kaikki ovat yhdelle miehelle liikaa”. Hildén kertoo kirjan sivuilla muun muassa kokemastaan burn outista, joka yllätti hänet keskellä menestystä.

Vuonna 2010 Duudsonit tekivät sopimuksen Dudesons in America -sarjasta amerikkalaisen Music Televisionin eli MTV:n kanssa. Kyseessä oli suuri voitto Duudsoneille sekä koko Suomelle: pieni kansa sai vihdoin laajaa kansainvälistä näkyvyyttä.

Hildén muutti silloisen vaimonsa Outin ja parin yhteisten lasten kanssa Los Angelesiin tammikuussa 2014. Elämä Amerikassa oli aluksi Hildénille yhtä juhlaa. Hän teki tuttavuutta isojen jenkkitähtien kanssa ja paiski samalla ahkerasti töitä unelmiensa eteen.

Kova työtahti vaati kuitenkin veronsa. 16-tuntiset työpäivät vetivät Hildénin totaalisen romahduksen partaalle.

– Sitten lopulta kaaduin sänkyyn aivan koomaväsyneenä, Hildén toteaa kirjassa.

– Mikään ei riitä, mikään ei tunnu miltään. Tai siis tuntuu, pahalta. Ja pahenee vain: Oliko kaikki minun osaltani tässä? Vaikka parantuisin, pystynkö tekemään sitä, mistä nautin? hän muistelee raskaita tuntemuksiaan.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Kuitenkin vasta avioero vuoden 2018 alussa sai Hildénin lopullisesti pysähtymään. Pari yritti käydä terapiassa, mutta mikään ei enää onnistunut korjaamaan liittoa.

– Avioero on elämäni hirvein kokemus. Tein päätöksen ja otin vastuun, mutta en toivoisi samanlaista kokemusta kenellekään, Hildén summaa.

Raskaat vuodet vaativat Hildéniltä osansa myös taloudellisesti. Hänellä meni pahan olon myötä ulosottoon yhteensä 350 000 euroa.

– Makasin sohvalla, en päässyt ylös. En osaa sitä paremmin kuvailla kuin että olin vain niin poikki, etten pystynyt nousemaan. Se oli se hetki, kun ajattelin, että kaikki on ohi. Mistään ei tule enää mitään.

Hildénin pelasti hänen omien sanojensa mukaan hänen nykyinen vaimonsa Chachi Hildén.

– Pahimmissa oloissani olisin varmaan masentunut ja syrjäytynyt ilman häntä. Burnoutin syvimmässä vaiheessa tuntui kuin olisin ollut oravanpyörässä juoksuhiekan keskellä. Chachi nosti minut sieltä, Hildén iloitsee.

Lue myös:

IS: Jukka Hildén saa kuulla tv:ssä rankkoja asioista suvustaan – katkaisi välit vuosia sitten: ”Haluaisin vain ymmärtää”

Jukka Hildén paljastaa lapsensa sukupuolen – ”Luojan kiitos naisista tässä maailmassa”