Kirja: Samu Haber paljastaa syitä pitkän suhteensa päättymiseen: ”Vivianne kärsi valtavasti ja alkoi pelätä”

Laulaja Samu Haber, 44, paljastaa elämäkerrassaan Samu Haber – Forever Yours avoimesti, mihin hänen ja mallina toimivan Vivianne Raudseppin seitsemän vuotta kestänyt suhde aikoinaan kaatui.

Haberin mukaan hän tapasi Raudseppin tämän ollessa vain 19-vuotias. Tuolloin 33-vuotias Haber oli esiintymässä yökerhossa, jossa huomasi vaalean kaunottaren, jolla ei ollut mitään käsitystä kuka Haber oli.

– Se tuntui siistiltä – olin jo ehtinyt tottua siihen, että minut tunnettiin oikeastaan kaikkialla, missä liikuin. Häneltä puuttui kokonaan se rooli, joka naisilla lähes poikkeuksetta tuollaisessa tilanteessa tuntui olevan.

Puoli vuotta myöhemmin Raudsepp otti yllättäen Haberiin yhteyttä ja pari kirjoitteli toisilleen tutustumisvaiheessa pitkiä tekstejä. Mallina toiminut Raudsepp sai pian kolmen kuukauden kiinnityksen Japaniin ja Haberin itsekkyys ja omistushalu nostivat päätään.

– Istuin kotona Munkkiniemessä ja ajattelin, miten voisin estää Vivin lähdön. Ehkä jollain keinolla, mutta ajatuskin siitä, että tekisin jotakin asian eteen, oli vastenmielinen. Mutta se oli rehellinen ensireaktioni. Itsekkyys, rakkaudennälkä ja omistushalu nousivat pintaan, Haber kertoo elämäkerrassaan.

Kun Haber päätti kiireisen bändityön lisäksi osallistua tähtivalmentajaksi The Voice of Germany -kisassa, oli Raudseppin vuoro kritisoida päätöstä.

– Vivi tajusi, että minusta oli tulossa yhä suurempi tähti. Se taas tarkoittaisi, että kaikenlaisia mimmejä pyrkisi tutkakuvaan yhä enemmän, eikä heistä tähänkään saakka ollut ollut varsinaista pulaa. Ei varmasti ole helppoa olla Euroopan tasolla suositun rokkarin puoliso, Haber myöntää kirjassa.

Rokkarin suosion lisäksi suhdetta varjostivat Raudseppin saama vihaposti ja jopa tappouhkaus.

– Homma riistäytyi niin pahasti käsistä. Se oli sairasta. Tappouhkauksen antaja tuomittiin lopulta oikeudessa sakkorangaistukseen. Vivianne kärsi valtavasti ja alkoi pelätä. Suhteemme alkoi rakoilla. Mutta vielä me taistelimme.

Lopun alku

Parin rakoilevaa suhdetta ei helpottanut ulkomaanmatkoille toistuvasti mukaan tuppautuva Haberin äiti, joka ei osannut antaa parille omaa tilaa.

– Sisältäni ei löytynyt tarpeeksi miestä organisoidakseni asiat kaikkia tyydyttävällä tavalla. Minun olisi pitänyt osata luovia fiksusti ja kommunikoida paremmin. Mutta pääni oli niin jumissa, että vain seisoin kahden naisen välissä kuin idiootti ja otin vastaan kranaatteja molemmista suunnista, Haber kertoo kirjassa yhteisistä ulkomaanmatkoista.

Suhteen loppuvaiheessa molemmat keksivät tekosyitä, ettei heidän tarvinnut nähdä toisiaan. Kun Haber osallistui Vain elämää -sarjan kuvauksiin ja meni sen jälkeen terapiaan hän tajusi viimein suhteen tulleen tiensä päähän.

– Olimme kaksi pientä ihmistä, jotka rakastivat toisiaan valtavasti, mutta jotka eivät kerta kaikkiaan sopineet yhteen. Ehkä meidän olisi pitänyt ymmärtää se vähän aikaisemmin, Haber toteaa kirjassa.

Tuomas Nyholmin kirjoittama Samu Haber – Forever Yours (Otava) ilmestyi 14. lokakuuta.

Lue myös:

Kirja: Katiska-vyyhtiin sotkettu Samu Haber pidätettiin kesken kävelylenkin – ei voinut uskoa tapahtunutta: ”Levitin käteni ja nauroin makeasti”

Kelly Kalonji myöntää suhteensa Jari-Matti Latvalan kanssa päättyneen – ”Hän on kokenut kovia”


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.