Sunrise Avenue yhtyeestä tunnettu Samu Haber, 44, paljastaa keskiviikkona ilmestyneessä Samu Haber – Forever Yours -elämäkerrassa (Otava) yksityiskohtia liittyen pidätykseensä loppuvuodesta 2019. Artisti oli tietämättään liitetty käynnissä olevaan Katiska-vyyhtiin.

Haber kertoo kirjassa olleensa marraskuussa 2019 iltapäiväkävelyllä kihlattunsa Etel Röhrin kanssa, kun poliisit yllättäen pysäyttivät pariskunnan. Tilanteesta hämmentynyt Haber luuli, että kyseessä olisivat hänen polttarinsa.

– Levitin käteni ja nauroin makeasti. Hitto mitä jätkiä. En ollut edes lähettänyt vielä hääkutsuja, Haber kertaa tapahtumia elämäkerrassaan.

Poliisit kuitenkin totesivat miehelle, ettei kyse ollut polttareista. Haber ohjattiin poliisiautoon, ja Ethel jäi seisomaan keskelle katua huuli väpättäen. Poliisit kertoivat, että Haberin asuntoon tehdään kotietsintä, jota hän saisi mennä seuraamaan.

Haber valitsi kuitenkin kyydityksen Pasilan poliisiasemalle. Hän ei halunnut ylimääräistä mediahuomiota, sillä vain muutaman viikon päästä edessä oli lehdistötilaisuus, jossa Sunrise Avenuen oli määrä ilmoittaa lopettamisestaan.

Poliisiasemalla Haberista kerättiin koko protokollan mukainen kokoelma talteen.

– Sormenjäljet, kämmenenjäljet, jalanjäljet, pituus, paino ja dna-näyte. Lisäksi otettiin ääninäyte, jota oli mahdollista verrata nauhoitettuihin puheluihin ja muihin audiotallenteisiin, Haber kertoo kirjassaan.

Lopulta Haberille kerrottiin syy pidätykseen.

– Minut oli päädytty liittämään käynnissä olevaan suuren mittaluokan huumausainerikostutkintaan kuuntelutietojen avulla. Poliisit pystyivät osoittamaan varsin aukottomasti, että olin käyttänyt tutkinnan alla olevan viikonvaihteen aikana joitakin aineita.

Hän kertoo kirjassa joutuneensa epäoikeudenmukaisesti vedetyksi mukaan mittavaan huumeoperaatioon, mutta kiistää yhteytensä Katiska-vyyhtiin.

– Minulla ei ole ollut mitään osuutta näiden henkilöiden toiminnassa. En ollut koskaan edes kuullut heidän nimiään, saati että olisin tavannut jonkun tutkinnan kohteista.

Hän kuitenkin myönsi käyttäneensä huumausainetta Ruisrockin jatkoilla Samppalinna-yökerhossa.

– Kyllä – käytin pari viivaa kokaiinia. Siitä kuuluu saada Suomessa sama rangaistus kuin ylinopeuden ajamisesta. Huumeiden käyttämistä en suosittele kenellekään, hän toteaa elämäkerrassaan

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Tuomas Nyholmin kirjoittama Samu Haber – Forever Yours (Otava) ilmestyi 14. lokakuuta.

Lue myös:

Sara Chafak keskellä kohua! Somekuvat paljastuivat muiden ottamiksi – ”Kaikki ei aina ole totta”

Ronskeja seksipaljastuksia! Eva Wahlström ja Niklas-rakas avautuvat seksielämästään: ”Fanit keskeyttivät konepeltisession”