Viulisti Linda Lampenius, 51, kertoo elämäkerrassaan Kesytön elämäni (Otava) matkastaan Kosovoon, jossa esiintyi KFOR-joukoille. Matkasta seurasi kohu, johon otti kantaa myös tasavallan presidentti Tarja Halonen.

Linda oli mennyt esityksensä jälkeen lepäämään, sillä hän oli sairastunut matkan aikana poskiontelotulehdukseen. Mukana olleet tanssijat olivat sen sijaan Lindan tietämättä jatkaneet iltaansa saunoen. He olivat myös tanssineet ja juoneet olutta sotilaiden kanssa.

Linda oli ymmällään kun heidät asetettiin seuraavana päivänä riviin tyttöjen kanssa ja everstiluutnantti Jyrki Kaiponen, majuri Jyrki Juvonen ja eversti Hannu Alén alkoivat kuulustella heitä yhdessä Ritva Anttilan, Jani Häyrisen, Atte Lonkarin sekä Mika Vuolteen kanssa.

”Tytöt ovat edellisenä päivänä jutelleet sotilaiden kanssa päivällisellä suuressa kanttiinissa. Silloin sotilaat ovat kutsuneet heidät saunaan myöhemmin samana iltana, mikä on kiellettyä.”

Tapahtunut tallentui myös paikalla olleen valokuvaajan kuviin, joista näkyi kun naiset ja sotilaat kiskoivat housujaan alas. Seuraavana päivänä otsikoitiin, että Linda Lampeniuksen tanssitytöt olivat stripanneet sotilaille.

Linda raivostui tapahtuneesta ja kertoo kirjassa, että tytöt häpäisivät hänet käytöksellään.

”Eikä asia siitä paremmaksi muutu, kun kuulen, että presidentti Tarja Halonen on vaatinut täydellisen selvityksen tapahtuneesta.”

Kursivoidut kohdat Linda Lampeniuksen elämäkerrasta Kesytön elämäni (Otava).

Lue myös:

Linda Lampenius kertoo vierailustaan Peter Nygårdin luona – ”En ole koskaan nähnyt mitään niin inhottavaa ja alentavaa”

Linda Lampenius julkaisi tunteita herättävän alastonkuvan – julkaisee pian kirjan elämästään – ”Tämä on ollut minulle pitkä ja vaikea matka”