Vuoden 1996 Miss Suomi, yrittäjä ja mediapersoona Lola Odusoga, 43, avautuu Instagramin Stories-osion videolla siitä millaista on ollut olla erivärinen kuin muut. Hän muistelee uransa alkuaikoja ja pohtii myös iltalehtiin tuolloin nousseita otsikoita.

– Se oli jotenkin hämmentävää, että tummaihoinen ihminen voi olla täysin suomalainen. Sitä on pyöritelty nyt tässä nämä 26 vuotta ja edelleen se joitakin hämmentää, Lola ihmettelee videolla.

Nuori missi kuvattiin useammin kuin kerran lehtien kansiin pukeutuneena kansallispukuun ja mainostipa Lola jopa suodatinpusseja otsikolla ”Valkaisematon suomalainen”. Lolan mukaan vastakkainasettelua rasismin suhteen on aina ollut paljon ja sitä on aina tekemällä tehty.

Hyvä esimerkki vastakkainasettelusta on myös kun Lolaa pyydettiin aikoinaan tekemään Tony Halmeen haastattelu. Kysymykset eivät kuitenkaan olleet Lolan kynästä ja todellisuudessa Lola ja Halme tulivat hyvin juttuun.

– Juttu piti sitten tehdä rasismikulmalla ja mun piti kysyä Tony Halmeelta, että oletko rasisti? Lola kertoo videolla silmiään pyöritellen.

Haastattelun seurauksena iltapäivälehdistön otsikoihin nousivat muun muassa sanat rasismikohu ja rasismisotku.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuvakaappaus Instagram Lola Odusoga

Lola harmittelee, ettei näistä asioista voi puhua rauhallisesti, ilman että niistä syntyy heti jokin kohu. Aihe tuntuu edelleen olevan todella vaikea myös niille jotka eivät ole sitä itse kokeneet.

Hän nostaa videolla esiin myös erään ihonväriinsä liittyvän tapahtuman ennen julkisuuttaan.

– Yhden keikan olen tiettävästi menettänyt ihonvärini takia ennen missiaikoja. Olin muuten ihan hyvä, mutta väri oli väärä ja tämä ihan sanottiin mallitoimistolle.

– Myöhemmin kun olin jo tunnettu olisin kelvannut samalle yritykselle, mutta yritys ei enää kelvannut minulle. Yllätys yllätys!

Lola aikoo jatkossakin puhua muun muassa ihonväristä, mutta toivoo, ettei näistä aiheista aina tehtäisi jonkinlaista kohua.

– Nyt ja jatkossakin tulen varmasti puhumaan ihonväristä ja muusta. Mutta sen ei aina tarvitse olla kohua!

Lue myös:

Lola Odusoga paljastaa seurustelevansa – painava syy suhteen salaamiselle: ”Pelottava trendi”

Lola Odusoga julkaisi bikinikuvan Kanarialta ja sai lukemattomia törkykommentteja ulkonäköönsä liittyen