Pääministeri Sanna Marin joutui tällä viikolla kohun keskiöön, kun hallitus ilmoitti uusista kulttuurialaan kohdistuvista leikkauksista. Muutamaa päivää ilmoitusta ennen oli Kesärannassa vietetty Marinin johdolla tunnelmallista musiikki-iltamaa, jossa esiintyi liuta suomalaisia eturivin artisteja.

Torstaina Marin nähtiin MTV3-kanavalla esitetyssä, toimittaja Maria Veitolan luotsaamassa Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa. Jaksossa Veitola sukeltaa pääministerin arkeen ja elämään.

Nyt Veitola on julkaissut omalla Instagram-tilillään kirjoituksen, jossa hän kertoo suoran mielipiteensä Marinista.

– Kaikki kysyy multa, että millainen se Sanna Marin OIKEASTI oli, ja mitä mä ajattelen hänestä? No, hän oli just sellainen, millaisena hän tässä jaksossa näyttäytyy, Veitola kirjoittaa.

– Yökyläilyn perusteella ajattelen, että hän(kin) on erityinen. En tunne montaa hänen kaltaistaan ihmistä, toimittaja jatkaa.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Veitola painottaa, että Marin on hänen mielestään selkeästi elementissään politiikan ankarassa maailmassa.

– Meidät kaikkihan on rakennettu eri palikoista ja Sannan rakennuspalikat ovat sellaiset, joilla pärjää kovan paineen alla ja politiikassa, joka on hullu, hullu laji. Lisäksi hän on monella tavalla virkistävä muija.

Viimeaikaisesta kohusta huolimatta Veitola arvostaa Marinin työtä.

– Viihdyin Sannan seurassa todella hyvin. Uskon häneen pääministerinä, joka liidaa meidät kunnialla läpi näiden monella tapaa vaikeiden aikojen ja hoitaa esim. kulttuurin rahoituksen kuntoon, Veitola kuvailee.

– Yökyläilyt poliitikkojen kanssa ovat niitä vaikeimpia meille kaikille: tekijöille, katsojille ja päähenkilöille. Uskallanko minä tutustua ihmiseen hänen agendansa takana? Uskaltaako poliitikko näyttää itsestään muutakin kuin tiedotustilaisuuksissa ja tenteissä nähtävän version? Entä pystyykö katsoja sulattamaan sen, että poliitikkokin -jopa pääministeri- on inhimillinen ihminen? hän pohtii.

Postauksensa lopussa Veitola kiittää Marinia vierailusta.

– Kiitos Sanna Marin luottamuksesta, Kesärannan ovien avaamista ja loistavasta tyttöjen illasta.

Kuva: MTV

Veitolan julkaisun kommenttiosio on täyttynyt kymmenistä kommenteista, joissa tuodaan esille kirjavia mielipiteitä Sanna Marinista pääministerinä. Yksi arvostelijoista on musiikkimanageri Carla Ahonius.

– On ihana, että Maria sulla on uskoa vielä Sannaan. Mulla myös oli isot odotukset hänen suhteensa. Toisin kävi. Sanna suostui ensi kerran tapaamaan kulttuurialan elokuussa 2021. 16kk siitä, kun alamme laitettiin täyssulkuun. Hän ja hänen puolueensa oli vielä 2 viikkoa sitten sitä mieltä, että leikkaukset on ok. Hän varmasti yrittää maalata itsensä kaikin tavoin alan pelastajaksi. Onneksi se ei enää tule menemään kellekään läpi tämän viikon jälkeen, Ahonius kirjoittaa.

Tuore Yökylässä-jakso kerää myös kiitosta Veitolan seuraajilta.

– Tää(kin) oli ihan loistava jakson. Erityisesti koripallokohtaus, jossa sä olisit halunnut keskustella (tavallaan ohjelman pointti) ja Sanna halus vaan heittää koreja. Aivan timangia, radiotoimittaja Laura Haimila kehuu.

Lue myös:

Aleksi Valavuori ottaa kantaa Sanna Marinin kohujuhliin – moittii ankarasti tilaisuuteen osallistuneita: ”Miksi otitte kutsun vastaan?”

Pääministerin juhliin osallistunut Shirly Karvinen järkyttyi kulttuurialan leikkauksista – ”Olen sanaton”