Hyvinvointivalmentaja Martina Aitolehden lihavuuskommentti on saanut julkkikset ja kehopositiivisuusaktivistit raivon valtaan.

– Mielestäni se, että sanotaan, että on ok olla lihava, niin se ei ole ok. Tuossa kohtaa kehopositiivisuusviesti on mennyt metsään, Martina sanoi Ilta-Sanomien haastattelussa.

LUE MYÖS: Martina Aitolehti kohautti jo vuosia sitten BB-talossa: ”Vihaan lihavia ihmisiä”

Muun muassa Jenny+-tv-sarjan keulakuva Jenny Lehtinen on julkaissut Instagram-tilillään pitkän kirjoituksen kehopositiivisuuden puolesta. Hänen julkaisustaan käy ilmi, että kyseessä on eräänlainen vastaus Martinan esittämälle kommentille.

– Mediassa jatkuvasti, viimeksi eilen esitettyjen valheellisten väitteiden oikaisemiseksi ilmoitan seuraavan asian: ON TÄYSIN OK OLLA LIHAVA, hän kirjoittaa kuvansa oheen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen myös klikkaamalla tästä.

– Kuvan lihavalla ihmisellä eli minulla, Jenny Lehtisellä, toimittajalla, kolmen lapsen äidillä ja muuten vaan ihan helvetin kovalla muijalla on kaikki maailman oikeudet elää ja olla olemassa juuri sellaisena kuin on, just nyt, Jenny jatkaa.

Hän painottaa tekstissään myös sitä, ettei kenelläkään lihavalla ihmisellä ole laihdutusvelvollisuutta itselleen, muille, yhteiskunnalle, veromarkoille tai tuleville sukupolville.

– Ja ei, kehopositiivisuus ei ”ole mennyt liian pitkälle.” Se on juuri näitä tilanteita varten. Se on ihan kaikkien kehojen tasa-arvoa varten, Jenny summaa.

– Kun ensi kerran mietitte esimerkkiä lihavien rakenteellisesta syrjinnästä, se on juuri tätä: Yhdessä maamme laajalevikkisimmistä lehdistä on täysin normaalia todeta, että ei ole ok olla lihava. Ja suuri osa lukijoista on vieläpä samaa mieltä, hän kirjoittaa viitaten Ilta-Sanomien artikkeliin.

Myös muut julkkikset kritisoivat Martinaa

Jennyn kuvajulkaisu on herättänyt runsaasti keskustelua tämän seuraajien keskuudessa. Myös muutama julkisuudesta tuttu henkilö on kiittänyt Jennyä tämän rohkeasta ulostulosta tärkeän aiheen tiimoilta joko kommenttien tai emojien muodossa.

– Juurikin näin. Kiitos Jenny, kiittelee Peppi Puljujärvi, joka toimii muun muassa Mikael Gabrielin managerina.

– On myös turha julistaa julkisuudessa haluavansa auttaa ihmisiä voimaan paremmin ja samalla painaa alas ja auttaa voimaan huonosti niitä jotka ovat hänen oman ”normin” ulkopuolella selkeästi. Olen kuvottunut, että vielä vuonna 2021 on hyväksyttävää tuon kokoisessa mediassa laittaa ihmiset lokeroihin ja julistaa ettei ole ok olla se mitä on, Peppi jatkaa viitaten selkeästi Martinaan, jonka hän toivoo lukevan julkaisun kommentteja.

– Saarnaa sisko!! Amen, kirjoittaa puolestaan Cristal Snow.

Myös malli Ninja Sarasalo, juontaja Hanna Kinnunen, missikeisarinna Sunneva Kantola ja bloggaaja Irene Naakka ovat jättäneet kuvan kommenttikenttään hymiöitä ja sydänemojeita.

Laulaja Aida on ottanut Martinan kommenttiin kantaa paitsi Jennyn kuvajulkaisun kommenteissa, myös omassa Instagram-tarinassaan.

Kuvakaappaus Aidan Instagram-tarinasta.

– Tää eilinen juttu oli ihan karseeta kuraa. Millä oikeudella Martina tulee kertomaan millainen ihminen on ok ja millainen ei, Aida kysyy tarinajulkaisussaan.

Lue myös:

IS: Martina Aitolehti ei sulata lihavuuden hyväksymistä: ”Tuossa kohtaa kehopositiivisuusviesti on mennyt metsään”

Sara Sieppi paljasti lihoneensa 10 kiloa – julkaisi tuoreen alusvaatekuvan ja lähettää tiukat terveiset arvostelijoille

Martina Aitolehti laukoo suorat sanat Sofia Belórfista Iholla-sarjassa: ”Vapaamatkustaja”