Hyvinvointivalmentaja Martina Aitolehti, 38, on avautunut Ilta-Sanomien haastattelussa ristiriitaisista tunteistaan kehopositiivisuusilmiötä kohtaan. Kehopositiivisuuden puolesta on puhuttu runsaasti viime vuosina sekä perinteisessä että sosiaalisessa mediassa.

– Kehopositiivisuus on alun perin ollut hyvä juttu. Viesti siitä, että kunnioittaa ja rakastaa omaa kehoaan on se sitten, millainen tahansa, on tärkeä. Kyllähän fakta kuitenkin on se, että lihavuus on monien sairauksien aiheuttaja, Martina toteaa Ilta-Sanomille.

Hän nostaa esille erityisesti yhden kommentin, joka häntä aiheen tiimoilta ärsyttää.

– Mielestäni se, että sanotaan, että on ok olla lihava, niin se ei ole ok. Tuossa kohtaa kehopositiivisuusviesti on mennyt metsään, Martina toteaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen klikkaamalla tästä.

Martinan laihdutusvinkki

Martina jakaa IS:n haastattelussa myös laihdutusvinkin ylipainoisille ihmisille. Hän kehottaa näitä aloittamaan painonpudotuksen myönteisen ajatusmaailman kautta.

– Ei laihdutusta tietenkään pidä tehdä sitä kautta, että inhoaa itseään ja omaa kehoaan. Ei tarvitse myöskään olla langanlaiha ja sixpack näkyvissä, mutta tietyt terveysnormit on hyvä olla olemassa, Martina muistuttaa.

Martina uskoo siihen, että jokaiselle ihmiselle löytyy se oikea liikuntaharrastus, joka tuntuu mieluisalta ja motivoi. Hän painottaa, että kaikille se ei ole salilla rehkiminen, vaan osa ihmisistä nauttii rauhallisemmasta liikunnasta, kuten joogasta tai luonnossa liikkumisesta.

Mikäli kuva ei näy selaimellasi, katso se klikkaamalla tästä.

Myös ruokavaliolla on väliä

Martina itse pitää huolta hyvinvoinnistaan ja kunnostaan aktiivisesti, sillä hän on tottunut liikkumaan pienestä pitäen. Parhaillaan Martina treenaa triathlon-kisoihin.

– Olen tällä hetkellä hyvässä fyysisessä kunnossa ja hyvin palautunut. Olen todella motivoitunut pitämääni itsestäni huolta, hän toteaa.

Liikunnan tärkeyden ohella Martina nostaa haastattelussa esille ruokavalion merkityksen. Hän muistuttaa, että kuka tahansa voi treenata kuinka paljon tahansa, mutta mikäli ruokavalio on pielessä, tuloksia ei synny.

– Suhteen ruokaan pitäisi olla mahdollisimman terve. Syömisen jälkeen ei saisi soimata itseään siitä, että on syönyt. Eihän ihminen soimaa itseään senkään jälkeen, kun on nukkunut. Kyse on kuitenkin ihmisen perustarpeista, Martina sanoo.

Jos upotus ei näy, näet kuvan klikkaamalla tästä.

Lue myös:

Sara Sieppi paljasti lihoneensa 10 kiloa – julkaisi tuoreen alusvaatekuvan ja lähettää tiukat terveiset arvostelijoille

Martina Aitolehti laukoo suorat sanat Sofia Belórfista Iholla-sarjassa: ”Vapaamatkustaja”

Tämä kuva huokuu nostalgiaa – Anne Kukkohovi ja Lola Odusoga poseeraavat alusvaatemainoksessa