Huippusuosittu näyttelijä Christoffer Strandberg avautui hiljattain Me Naiset -lehden haastattelussa rankasta uupumuksestaan, jonka hän kohtasi nuorena opiskelijana.

Putous-ohjelmasta suurelle yleisölle tunnetuksi tullut Standberg pääsi 18-vuotiaana heti ensiyrittämällä sisään teatterikorkeakouluun ja vietti neljännen opiskeluvuotensa vaihdossa Ruotsissa.

Mies kertoo Me Naisille, kuinka hän yritti venyä samaan aikaan kaikkiin suuntiin reissatessaan ahkerasti Suomen ja Ruotsin välillä. Suomessa Strandbergilla oli perhe, ystävät sekä silloinen kumppani ja Ruotsissa hän yritti keskittyä kouluun.

– Kun palasin Suomeen vaihtovuoden päätteeksi, tapahtui kummia. Muistan, kuinka syksyn ensimmäisellä kurssilla melkein pyörryin luokassa, Strandberg kuvailee Me Naisille.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

– Ihmettelin, onko minulla jokin rankka flunssa, mutta myöhemmin tajusin sen olevan psykofyysistä. Kehoni reagoi uupumiseen sulkeutumalla täysin.

Strandberg piti kuukauden ajan taukoa koulusta ja hakeutui terapiaan.

– Terapeutilla pääsin purkamaan käytösmalleja, jotka tilanteeseen olivat johtaneet. Opin hölläämään itselleni asettamiani vaatimuksia ja totesin, ettei minun tarvitse aina tehdä tai kontrolloida kaikkea, Strandberg painottaa.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Työtään rakastava Strandberg vakuuttaa olevansa tänä päivänä onnellinen, vaikka tahti onkin usein kova. Hän tiedostaa kuitenkin, että toisinaan olisi hyvä levätä – ja käydä terapiassa.

– Terapia tekisi varmasti hyvää kenelle tahansa. Kammottavaa kyllä olen ajatellut, että juuri nyt ei millään ehdi, Strandberg myöntää.

– Onneksi tukiverkkoni ovat hyvät, hän iloitsee.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

Christoffer Strandberg julkaisi ällistyttävän kuvaparin kaksoisolentonsa kanssa: ”Tää oli pakko tehdä!

Christoffer Strandberg oudoissa puuhissa tv-ohjelman kuvauksissa: ”Näitä et näe telkkarissa”