Yrittäjä ja neljän lapsen äiti, Riina-Maija Palander kertoo avoimesti Me Naisten haastattelussa ulkonäöstä ja kauneustoimenpiteistä, sekä niiden mukanaan tuomasta elämänmuutoksesta ja itsenäistymisestä.

Viron Ontikassa majataloa miehensä Kalle Palanderin kanssa pyörittävä Riina-Maija oli aiemmin totuttu näkemään vain puolisonsa vaimona.

– Tuntui, että Kalle sai aina kaiken huomion ja kunnian. Minä en ollut näkyvä. Sitten elämässäni alkoi vaihe, jossa tuli minun vuoroni tulla näkyväksi ja irrottautua hänen varjostaan. Aloin tehdä asioita omana itsenäni, en vain Kallen puolisona tai lasteni äitinä, Riina-Maija kertoo Me Naisten haastattelussa.

Radikaali ulkonäön muutos blondista tummatukkaiseksi pari vuotta sitten auttoi Riina-Maijaa sisäistämään uuden itsenäisemmän roolinsa. Muutokseen on kuulunut myös kauneusoperaatioita.

– Minua on korjailtu kahdesti. Silmäni laserleikattiin 16 vuotta sitten ja rintani palautettiin ryhtiin muutama vuosi sitten korjausleikkauksella. Nyt ne näyttävät samanlaisilta kuin ennen neljän lapsen imetyksiä.

Riina-Maija haluaa näyttää hyvälle, mutta ei ole ajatellut tehdä muita toimenpiteitä. Hänelle naisellisuus ja ulkonäkö ovat asioita, joista saa nauttia ja joilla saa leikkiä.

– Jos ulkonäköäni kehutaan, se tuntuu hyvältä, mutta itsetuntoni ei ole siitä kiinni – se on aika rautainen muutenkin. Parasta on kehu naiselta toiselle, en koe kauniita naisia kilpailijoiksi.

Helmikuussa 44 vuotta täyttävä Riina-Maija ei ota ulkonäköpaineita ikääntymisestä.

– Rakastan naururyppyjä ja hyvän elämän jälkiä. Kaikista tulee aikanaan vanhoja rusinoita, mutta sen voi tehdä kauniistikin. Minulle riittää, että temppelini ei romahda ja ettei minun tarvitse stressata siitä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös:

IS: Riina-Maija Palander avautuu parisuhteensa nykytilasta ja pettämisväitteistä: ”Olen saanut kursittua avioliittoni kasaan”

IL: Aviokriisissä rypevät Kalle ja Riina-Maija Palander joutuivat Viron verottajan syyniin – laiminlöivät raportoinnin