Mikko Leppilampi puhuu tapahtumateollisuuden kriisistä – ”Vedotaan joukolla päättäjiin”

Näyttelijä, laulaja ja tv-persoona Mikko Leppilampi oli MTV Uutisten haastattelussa puhumassa koronaviruksen aiheuttamasta tapahtumateollisuuden kriisistä ja julkaisi Instagram-tililleen pitkän tekstin aiheesta.

— Meillä isolle yleisölle näkyvämmän työn tekijöillä kun on mahdollisuus saada ääntämme laajemmin kuuluville, niin koen myös vastuuksemme käyttää sitä, kun sen paikka on. Nyt on, Mikko kirjoitti.

— Hallituksen asettamien rajoitusten myötä tämä monella tapaa myös yhteiskunnalle tärkeä ala on vakavassa kriisissä. Olemme jääneet valtiontukipäätöksien lobbaamisessa auttamatta muiden alojen jalkoihin, joten nyt viimeistään on aika nostaa omaa ääntämme puolustaaksemme tapahtuma-alan toimijoiden etuja ja pelastaaksemme tuhannet yritykset konkurssilta!

— Keskustellaan yhdessä ratkaisumahdollisuuksista, tuetaan tapahtuma-alan toimijoita ja vedotaan joukolla päättäjiin, jotta tarvittava apu saadaan.

View this post on Instagram

Pahoittelut teille seuraajilleni, mutta pusken tätä aihetta nyt jonkin aikaa näissäkin kanavissa, koska kyse on tuhansien yritysten ja kymmenientuhansien ihmisten elinkeinosta. Kuulun itsekin niihin. Meillä isolle yleisölle näkyvämmän työn tekijöillä kun on mahdollisuus saada ääntämme laajemmin kuuluville, niin koen myös vastuuksemme käyttää sitä, kun sen paikka on. Nyt on. Tapahtumateollisuus käsittää poikkeuksellisen laajan verkoston monia eri aloja ja niiden ammattilaisia esiintyjistä teknikoihin sekä aina ravintola- ja majoitusalasta tapahtumapaikkoihin, messuihin, urheiluun ja moniin muihin sidosryhmiin ja ammatinharjoittajiin. Hallituksen asettamien rajoitusten myötä tämä monella tapaa myös yhteiskunnalle tärkeä ala on vakavassa kriisissä. Olemme jääneet valtiontukipäätöksien lobbaamisessa auttamatta muiden alojen jalkoihin, joten nyt viimeistään on aika nostaa omaa ääntämme puolustaaksemme tapahtuma-alan toimijoiden etuja ja pelastaaksemme tuhannet yritykset konkurssilta! Tapahtumateollisuus tarvitsee kipeästi valtion tukea selvitäkseen tästä ahdingosta. Keskustellaan yhdessä ratkaisumahdollisuuksista, tuetaan tapahtuma-alan toimijoita ja vedotaan joukolla päättäjiin, jotta tarvittava apu saadaan. Linkki @tapahtumateollisuus ry:n hallituksen puheenjohtaja Pekka Timosen, ääniteknikko Paavo Kurkelan ja minun keskustelunavaukseen @mtvuutiset LIVEssä löytyy profiilistani. Toivottavasti se avaa hieman syvemmin aihetta. Tehdään tämä yhdessä!🙏🏼❤ #showmustgoon

A post shared by Mikko Leppilampi (@mikkoleppilampi) on

Jos julkaisu ei näy selaimellasi, voit katsoa sen tästä.

Voit katsoa videon myös tästä.

Lue myös:
Tapahtuma-alan kannanotto – katso pysäyttävä video: ”Me olemme ihmisiä, jotka unohtuivat hallitukselta”