Uutinen hyvinvointivaikuttaja Martina Aitolehden uudesta tv-ohjelmasta Revenge Body with Martina Aitolehti (Discovery+) on herättänyt runsaasti keskustelua sosiaalisessa mediassa.

Monet ovat nostaneet esille Aitolehden aikaisemmin julkisuudessa lausumat kommentit painoon ja ulkonäköön liittyen. He ovat ihmetelleet avoimesti, miksi juuri Aitolehti on valittu luotsaamaan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin tähtäävää ohjelmaa.

– Muistan aina Martinan sanat siitä hänen ja Eskon vauvarealitystä, että ”raskaus ei ole syy lihoa. Se on vain tekosyy, jos päästää itsensä rapakuntoon”. Mun on vaikea nähdä, miten tää sama ihminen kannustaa terveesti mitään, eräs Instagram-käyttäjä kirjoittaa Discovery+-kanavan Instagram-julkaisun kommenttiosiossa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Aitolehti kohahdutti myös tämän vuoden alussa, kun hän totesi Ilta-Sanomien haastattelussa kehopositiivisuusviestin menneen liian pitkälle.

– Mielestäni se, että sanotaan, että on ok olla lihava, niin se ei ole ok. Tuossa kohtaa kehopositiivisuusviesti on mennyt metsään, Martina kommentoi Ilta-Sanomille ja sai useat kehopositiivisuusaktivistit älähtämään.

Aitolehden sanomisiin otti kantaa muiden muassa Jenny+-tv-sarjan keulakuva Jenny Lehtinen.

– Kun ensi kerran mietitte esimerkkiä lihavien rakenteellisesta syrjinnästä, se on juuri tätä: Yhdessä maamme laajalevikkisimmistä lehdistä on täysin normaalia todeta, että ei ole ok olla lihava. Ja suuri osa lukijoista on vieläpä samaa mieltä, Lehtinen latasi.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Ensimmäisen kerran Aitolehti kritisoi lihavuutta julkisesti Big Brother -talossa vuonna 2007.

– Mä vihaan lihavia ihmisiä. Mä vihaan ihmisiä, jotka haisee ja piereskelee ja lihoo, Aitolehti ilmoitti tuolloin.

Aitolehti herätti keskustelua BB -talossa ollessaan myös tokaisemalla, että naisen tärkein tehtävä on pitää huolta itsestään.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

Martina Aitolehden ohjelmasta nousi välittömästi kohu – ”Miksi elämäntapamuutos on kosto?”

Martina Aitolehti kohautti jo vuosia sitten BB-talossa: ”Vihaan lihavia ihmisiä”

IS: Martina Aitolehti ei sulata lihavuuden hyväksymistä: ”Tuossa kohtaa kehopositiivisuusviesti on mennyt metsään”