Salatut elämät -sarjasta tunnettu näyttelijä ja tanssija Tiia Elg, 34, avautuu Instagramissa koskettavasti työelämässä kohtaamistaan haasteista äitiyden ja iän myötä. Elgillä on kaksi pientä lasta yhdessä kilpatanssipartnerinsa ja avopuolisonsa Alexey Smolyaninovin kanssa.

Elg aloitti jo 8-vuotiaana harrastelijateatterissa ja pian sen jälkeen myös tanssin. Hän päätti jo ala-asteella haluavansa ensin Sibelius-lukioon ja korkeakouluun alan opintoihin.

Valmistumisensa jälkeen Elg on tehnyt juuri niitä töitä, joista on haaveillut lapsuudesta saakka, mutta äitiyden myötä asiat kuitenkin muuttuivat.

– Minulla oli esikoisen syntymän jälkeen kova tarve pitää kiinni siitä kuka olin. Kuka olin aina ollut, eli esiintyjä. Aloitin työt heti, kun se oli mahdollista. Aloitettiin treenaaminen heti, kun se oli mahdollista, Elg kirjoittaa.

– Olin hullu. Oltiin hulluja. Roikkua nyt pienen vauvan kanssa maailmassa, jonne imettäminen ja kakkavaipat eivät selkeästi kuulu. Käytiin jopa yhdet (tanssi-)kisat raskauden jälkeen.

Elg kuitenkin toteaa surullisena, ettei se maailma johon hän kasvoi lapsesta asti ja josta hän haaveili, halua häntä enää. Inhorealistinen totuus on Elgin mukaan, että hän on näyttelijänä sopiva isoäidin rooliin ja tanssijana ei mihinkään.

– Ihan sama, kuinka paljon yritän, en ole enää äitinä tervetullut. Se on se jonkinlainen realiteetti, missä elän 34-vuotiaana äidiksi tulon jälkeen. Se on sydäntä särkevää. Kaikki se, mitä olin, ei ole enää.

– Kun esiintyjänä kohtaa hiljaisuuden, sen jälkeen ei ole mitään. Kun esiintyjänä muutut näkymättömäksi, työsi on merkityksetöntä. Sinä olet merkityksetön? Näin kävi.

Elg toivookin, että vaihe on vain välioodi hänen yli 25 vuotta kestäneelle esiintyjän uralle.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös:

Salkkarit-tähti Tiia Elg paljasti toisen lapsensa nimen – katso suloinen kuva!

Salkkarit-näyttelijä Tiia Elg sai poikavauvan – ”Hän on timantti”