Niina Lahtinen vitsaili tv:ssä koulutuksestaan ja suututti teatterialan ihmiset – pyytää nyt anteeksi sanomisiaan

Lahtinen pahoittelee Instagramissa aiheuttamaansa mielipahaa.

Näyttelijä, käsikirjoittaja ja ohjaaja Niina Lahtinen, 40, vieraili viime lauantaina suositussa Joonas Nordman Show’ssa ja kertoi olevansa koulutukseltaan teatteri-ilmaisun ohjaaja. Lahtinen heitti vitsinä, että koulutusohjelma perustettiin aikoinaan nuorisotyöttömyystilastojen siivoamiseksi.

Nyt hän on julkaissut Instagram-tilillään saamansa palautteen, jonka lähettäjä ei naisen vitsiä suuremmin arvosta.

Lahtisen saamassa palautteessa todetaan, että teatteri-ilmaisun koulutus perustettiin aikoinaan siksi, että siitä oli määrä tulla kouluaine. Näin ei kuitenkaan tapahtunut, mutta linjalla on jo vuosikymmeniä koulutettu ammattilaisia.

Pahoittelee tapahtunutta

-Viime viikolla pahoitin useammankin teatteri-ilmaisun ohjaajan mielen vitsailemalla koulutuksestamme televisiossa. Olen vilpittömästi pahoillani, että ihmiset jotka taistelevat saadakseen kunnioitusta alan spesifien ammattilaisten keskellä, eivät saa tukea omiltaan. Anteeksi siitä, Lahtinen kirjoittaa Instagramissa.

Hän kertoo saaneensa koulutuksesta pohjat hyvin laaja-alaiseen tekemiseen ja elämänmittaiseen oppimiseen sekä arvostavansa näitä asioita. Lahtinen haluaa myös kannustaa ja rohkaista kaikkia jotka vielä miettivät omaa opinpolkuaan.

– Kaikille teille koulutustasoaan tai kouluttamattomuuttaan tuskaileville haluan sanoa, että tehkää rohkeasti vaan. Tehkää ja kehittäkää omaa juttuanne ja se polku siitä hahmottuu viimeistään taaksepäin katsoessa.

View this post on Instagram

Viime viikolla pahoitin useammankin teatteri-ilmaisun ohjaajan mielen vitsailemalla koulutuksestamme televisiossa. Olen vilpittömästi pahoillani, että ihmiset, jotka taistelevat saadakseen kunnioitusta alan spesifien ammattilaisten keskellä, eivät saa tukea omiltaan. Anteeksi siitä. Olen itse saanut koulutukseltani pohjat hyvin laaja-alaiseen tekemiseen ja elämänmittaiseen oppimiseen, asioita joita arvostan kovasti. Mitä TIO-koulutus on nyt, 20 vuoden kuluttua, en tiedä yhtään. Aikanaan se vaihteli hyvin runsaasti koulusta ja vuosikurssista toiseen. Joku kurssikaverini lähti rohkeasti ammattiteatteriin ohjaamaan, joku näyttelemään, jotkut terapia-alalle, jotkut tuotantopuolelle jne. Tuntui, että ihmisten suunnat olivat ominaiset koulutuksestamme riippumatta. Itse tunsin valmistuessani 2002, että ammattiteattereihin tai opettajaksi minulla ei ollut koulutuksen tuomana haluttua pätevyyttä, mutta kaikenlaiseen ruohonjuuritason pyörimiseen olin toki saanut paljon eväitä. Sitä onkin tullut sitten tehtyä. 😀 Kaikki se (laaja-alainen) tekeminen sitten puolestaan on pätevöittänyt eteenpäin ja sillä tiellä ollaan. Kaikille teille koulutustasoaan tai kouluttamattomuuttaan tuskaileville haluan sanoa, että tehkää rohkeasti vaan. Tehkää ja kehittäkää omaa juttuanne ja se polku siitä hahmottuu viimeistään taaksepäin katsoessa. Rakkautta ja voimia, iloa ja valoa! ❤️

A post shared by Niina Lahtinen (@niinalahtinen) on

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Suosikkileffat ja -sarjat nyt ilmaiseksi - Lue lisää tästä!
Suosikkileffat ja -sarjat nyt ilmaiseksi - Lue lisää tästä!