Suomen suosituimpiin somevaikuttajiin lukeutuva Niko Saarinen nähtiin viime viikolla Olet mitä syöt -ohjelman ensimmäisessä jaksossa. Saarinen pisti ohjelmassa elämäntapansa kuntoon julkkislääkäri Pippa Laukan avustuksella.

Nyt Saarinen on julkaissut omalla Instagram-tilillään postauksen, jossa hän kertoo avoimesti tuntemuksistaan omaan elämäänsä ja itsetuntoonsa liittyen. Saarinen sanoo saaneensa ohjelman jälkeen lukuisia viestejä seuraajiltaan, jotka ovat Saarisen tapaan kärsineet muun muassa kehotyytymättömyydestä.

– Olet mitä syöt -jakson jälkeen mun dm räjähti. Satoja ja taas satoja viestejä. Moni kiitti siitä että puhuin kehotyytymättömyydestä, itsetunto-ongelmista. Monelle se tuli yllätyksenä ja osa ei olisi koskaan osannut edes ajatella että näin on, Saarinen kirjoittaa Instagramissa.

Julkaisunsa yhteyteen Saarinen on lisännyt itsestään kaksi kuvaa, joissa hän poseeraa pelkät alushousut yllään.

– Näitä kuvia en olisi koskaan julkaissut mun somessa aikaisemmin. Huono asento, huono valo, mahamakkara.. lista on loputon! Mutta löysin keskitien, mies alleviivaa.

– Tulee päiviä kun tuon peilin edessä revin nahkaani ja romahdan miettien miksi näytän tältä. Se on elämää.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Saarinen painottaa, että hänestä löytyy ihmisenä useita eri puolia. Monet ovat tottuneet näkemään hänet ohjelmissa sanavalmiina ja täynnä energiaa ja itseluottamusta. Näin on Saarisen mukaan tarkoituskin, sillä hän on esiintyjä.

Aina Saarinen ei kuitenkaan tunne olevansa yhtä valovoimainen.

– Samaan aikaan mä olen se, joka ei puhu takahuoneessa ennen kuvauksia, sillä olen äärettömän ujo, en katso jengiä silmiin huonon itsetunnon vuoksi ja minuuttia ennen nauhoituksia haluaisin vain juosta karkuun tilanteesta.

Kameroiden käynnistyessä Saarinen lopulta syttyy.

– Rakastan sitä! Tuntuu kuin olisin eri ihminen kun mikrofooni on päällä ja kamerassa palaa punainen valo. Se tunne saa mut jatkamaan tätä kaikkea.. mutta kun valot sammuu niin katoaa myös adrealiini mun kehosta ja toisinaan tulee lasku todellisuuteen, Saarinen kuvailee.

– Teidän ei ole koskaan ollut tarkoituskaan tietää siitä, koska se on Niko Saarinen kaiken tän takana ja sen ei kuulukkaan olla julkista, hän täsmentää.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Saarinen muistuttaa, että hänen taustallaan on usein valtava määrä ammattilaisia, jotka pitävät huolen siitä, että Saarinen pystyy luomaan huipputason viihdettä. Loppujen lopuksi hän on aivan tavallinen ihminen.

– On kuitenkin lohdullista tietää että osa teistä sai jaksosta voimaa ja tsemppiä. Osan mielestä oli hienoa että puhuin ääneen, koska me ”somevaikuttajat” voidaan maalata just sellainen kuva meidän arjesta kun halutaan, valita kuvakulmat mitkä halutaan ja meitä seuraa joukko ihmisiä ajatellen että ruoho on vihreämpää tällä puolella aitaa, mies toteaa.

– Tää on toisinaan aika yksinäistä touhua ja kun sun elämän mittarina on luvut,tavoitettavuus,tunnettavuus niin se on välillä aika raastavaa. Olenhan aivan tavallinen tyyppi,tavallisten ongelmieni kanssa, hän summaa.

Lue myös:

Niko Saarinen järkyttyy elämätapojensa seurauksista – Pippa Laukan koetulokset pysäyttävät

Niko Saarinen avautuu vakavasta aiheesta – ”En ole pitkään aikaan voinut hyvin”