Vuoden 2003 Miss Suomen 1. perintöprinsessa Piritta Hagman, 41, avautuu Instagramissa koskettavasti menneisyydestään ja paljastaa tulevan vuoden tavoitteensa.

– Paidassani lukee Perfectly imperfect. Minä. 2021 en aseta muita tavoitteita kuin olla minä, syvemmin, aidommin, vahvemmin, hän aloittaa.

Piritta kuvailee kirjoituksessaan asettaneensa aiemmin entisen puolisonsa, ex-jääkiekkoilija Niklas Hagmanin suojelun omien tavoitteidensa edelle.

– Hän oli kasvanut inhoamaan mediaa perhetaustansa takia ja se oli ensimmäisiä huoliani miettiessäni julkista työtä. Miten teen työtäni julkisuudessa siten, ettei se loukkaisi parisuhdettani, joka oli minulle se tärkein.

Huolehtijan rooli

Piritta myöntää kirjoituksessaan huolehtineensa liikaa. Hän pohti muun muassa sitä, miten navigoisi maailmassa joka oli hänelle täysin uusi ja toi kiinnostavia töitä niin, ettei kuitenkaan pahoittaisi Niklaksen tai kenenkään mieltä.

– Niklas tietää, että koko nuoruuteni suojelin häntä varomalla sanomasta mitään mikä olisi ollut liian huomiota herättävää. Hän inhosi juoruja ja kaikkea muuta kuin työhön liittyvää huomiota, enkä minäkään varsinaisesti kaivannut enempää.

Noihin aikoihin he olivat nuoria, epävarmoja, tietämättömiä ja kokemattomia. Myös aika ja media oli hyvin erilaista, kun sosiaalista mediaa ei ollut.

– Omaa ääntä oli vaikeampi hallita, kun haastatteluissa saattoi kuulua enemmän toimittajan ääni kuin oma ja ei ollut oikein muuta platformia tuoda omaa ääntään esille.

Kiltti ymmärtäjä

Piritan mukaan hän oli kasvanut tyttönä ajattelemaan aina muiden tarpeita ennen omiaan.

– Olin huolehtija, empaattinen toisen tunteiden ymmärtäjä, joka halusi kaikilla olevan hyvä olla. Hiljensin omaa ääntäni, koska kilttien tyttöjen kuuluu tehdä niin. Näkyä ja kuulua vain positiivisissa asioissa, eikä ottaa liikaa tilaa, Piritta kirjoittaa.

– Nyt halaisin niin lujasti sitä nuorta tyttöä ja sanoisin, että nauti enemmän. Huolehdi vähemmän. Epämukavuusalue kasvattaa. Virheitä saa tehdä. Omaa tapaansa tuoda äänensä esiin saa myös etsiä juuri niin kauan kuin hyvältä tuntuu.

Monet Pirittan seuraajista kiittävät häntä kauniista ja rehellisestä kirjoituksesta.

– Ihana kirjoitus ja hyviä ohjeita jokaiselle meistä nuo viimeiset lauseet.

– Todella hyvin puettu sanoiksi niin tärkeää asiaa ja oivalluksia. Oppia ikä kaikki.

– Tämä on tärkeä keskustelun ja pohtimisen aihe myös tämän päivän nuorille naisille.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös:

Ex-aviopari Piritta ja Niklas Hagman viettivät joulua yhdessä – ”Ihmeitä tapahtuu”

Me Naiset: Harkitsevatko ex-pari Niklas ja Piritta Hagman paluuta yhteen? – ”Meillä on taas hauskaa keskenämme”