Näyttelijä ja juontaja Roope Salminen, 31, kertoo uudessa Kolme käännekohtaapodcastissaan avoimesti saamastaan käräjäoikeuden tuomiosta.

Salminen tuomittiin viime syyskuussa pakottamisesta seksuaaliseen tekoon ja se on yksi hänen elämänsä kolmesta käännekohdasta.

– Sillä on ollut valtava vaikutus elämääni ja siihen mitä teen ja millainen olen, Salminen aloittaa.

Hän muistuttaa, että julkisuuden henkilönä focus usein kääntyy tällaisissa tapauksissa juuri julkisuuden henkilöön, eli häneen, mikä on väärin. Salminen paljastaa saaneensa tuomion jälkeen myös tukea sellaisilta henkilöiltä, jotka puhuivat asiasta tavalla, jota hän ei voisi ikinä allekirjoittaa. Myös Salmisen saama palaute oli kyseenalaista.

– Sain palautetta siitä, että Me Too (kampanja) on mennyt liian pitkälle, eikä tällaisia vanhoja asioita pitäisi muistella, ja että seuraukset minulle ovat kohtuuttomia. Näistä palautteista tuli ihan hel**tin paha olo ja sanon suoraan, että tuomitsen tällaisen keskustelukulttuurin täysin.

Salminen korostaa, että hänen tapauksessa kyse ei ollut huomionhakuisuudesta tai rahanahneudesta.

– Kysymys oli ainoastaan valinnoistani, jotka tein aikuisena ihmisenä vuonna 2015 ja joista minun täytyy kantaa vastuu. Toivon, että tämä on kaikille selvää.

– Me olemme vastuussa meidän teoistamme ja niiden tekojen seurauksista. Meidän jokaisen vastuulla on tarkkailla yhteisissä hetkissä tilannetta ja omaa käytöstä, jotta voimme tehdä järkeviä valintoja ja jos ei ole varma, ei ole syytä ottaa yhtäkään askelta eteenpäin.

Salminen toivoo, että hänen puheenvuoronsa asiasta tuo yleiseen keskusteluun enemmän hyvää kuin huonoa.

– Minulla on velvollisuus yrittää oppia tästä prosessista niin paljon kuin mahdollista ja olla niiden tilaisuuksien arvoinen mitä saan ja olen saanut.

Lue myös:

Roope Salminen avautuu podcastissa alkoholismistaan: ”Join niin paljon, että sammuin kissanhiekkalaatikkoon”

Alma Hätöstä naisvihakohussa puolustanut Roope Salminen joutui ikävän hyökkäyksen kohteeksi