Prinssi Harry ja herttuatar Meghan muuttivat vuonna 2020 ovet paukkuen pois Englannista, ja pitävät hoviaan nykyisin Yhdysvalloissa Kaliforniassa. Nyt asuskelulle Amerikassa saattaa kuitenkin tulla stoppi, erityisesti jos republikaanien Donald Trump voittaa seuraavat presidentinvaalit.

Harry nimittäin voidaan karkottaa Yhdysvalloista erään hänen menneisyytensä mokan vuoksi.

Skandaalinkäryisessä Varamies-omaelämäkerrassaan Harry myönsi avoimesti kokeilleensa menneisyydessään lukuisia huumausaineita, kuten huumaavia sieniä, kannabista ja psykoaktiivisen kasviuutejuomaa, ayahuascaa. Hän kertoi myös nauttineensa kokaiinia ja ottaneensa ”muutaman viivan lisää” myöhemmissä tilanteissa.

Huumeidenkäytön myöntäminen voi uhata Harryn USA:n-viisumia, sillä Yhdysvaltojen maahanmuuttolainsäädännössä on kovat rangaistukset maahanmuuttoviranomaisille valehtelemisesta.

Nyt konservatiivinen liike The Heritage Foundation on jättänyt Harrysta kanteen, sillä kaikkien hakijoiden on paljastettava huumeidenkäyttöön liittyvä historiansa täyttäessään viisumihakemuslomakkeen, ja Harry ei näin tehnyt.

Kuninkaallisasiantuntija ja kirjailija Tom Quinn kertoi uskovansa, että prinssi Harry katuu tekojaan.

– Prinssi Harryn täytyy syvästi katua tekemäänsä päätöstä, joka voi osoittautua pahaksi virheeksi. Hän tuskin ajatteli, että valinta kertoa kirjassa menneisyydestään voisi uhata koko hänen tulevaisuuttaan, sanoo asiantuntija.

Hän selittää myös, että jos Donald Trump voittaa seuraavat vaalit, prinssi voi olla pulassa. Trump kommentoi asiaa jo keväällä.

– Pariskunta on hakeutunut juridisen neuvonnan pariin, koska he ovat hyvin huolissaan siitä, että jos Donald Trump voittaa seuraavat vaalit, Harryn viisumi voidaan peruuttaa. Trump on vaatinut, että jos Harry on valehdellut hakemuksessaan tunnustamastaan huumeidenkäytöstä, häntä voidaan pyytää poistumaan maasta, asiantuntija muistuttaa

Lähde: Seiska