Aikakone-yhtyeen solistina aikoinaan suurelle yleisölle tunnetuksi tullut Sani eli Saija Aartela tähdittää syksyllä alkavaa Rantabaari-sarjaa, joka on Salattujen elämien sisarsarja.

Sanin Rantabaarissa esittämä roolihahmo on tulinen perheenäiti Johanna Järviaho. Johanna on Sanin mukaan ”täpäkkä muidu”, joka pitää välillä vähän liikaakin huolta lapsistaan.

– Pystyn samaistumaan Johannaan siinä mielessä, että olen itsekin äiti 11-vuotiaalle lapselle, ja haluan olla perillä hänen asioistaan. Mutta Johannan käyttäytyminen menee usein aika yli, Sani kuvailee Metropolille.

– Itse en ole sellainen, että Johannan tavoin vaanisin aivan kaikkia lapseni tekemisiä. Mielestäni sellainen on jo aika ahdistavaa. Sopivasti pitää olla kartalla asioista, mutta ei liikaa, hän täsmentää.

Sani on pistänyt merkille, että tämän päivän nuorison elämä on monella tapaa hyvin hektistä. Useille lapsille ja nuorille sosiaalinen media on merkittävä osa arkea, ja se on alusta, jota on vaikea vahtia.

Myös Sani on joutunut kokemaan somen nurjan puolen. Hän kertoo vastaanottavansa tasaiseen tahtiin erilaisia törkyviestejä hänelle tuntemattomilta ihmisiltä.

– Aika suoraa ehdottelua tulee. Kysellään esimerkiksi, että minkä väriset alusvaatteet minulla on. Se on hyvin häikäilemätöntä käytöstä ja osoittaa ihmisen typeryyden ja yksinkertaisuuden, Sani alleviivaa.

– Törkyviestien lähettäjät blokkaan suoraan. Ei minun tarvitse lukea sellaisia juttuja.

– Onneksi suurin osa seuraajistani on kuitenkin todella ihanaa ja tsemppaavaa porukkaa, artisti iloitsee.

Sani vietti hiljattain useamman viikon Farmi-ohjelman kuvauksissa. Kuvausten aikana ei saanut käyttää lainkaan puhelinta, ja tämä oli Sanille mullistava kokemus.

– Oli ihanaa saada olla täysin ilman kännykkää. Kiittelin ohjelman tuotantoa siitä, että he tarjosivat minulle tällaisen someloman.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Myös Rantabaarin kuvaaminen on antanut Sanille paljon. Työtahti on kuluneena kesänä ollut melko tiukka, mutta Sani kertoo nauttineensa joka hetkestä.

– On se hassua, että aikoinaan koulussa en meinannut millään oppia mitään tunneilla. Mutta nyt kun on kyse näyttelemisestä, opin kaikki vuorosanat ihan hetkessä, Sani nauraa.

– Kun ihminen tykkää jostain asiasta tarpeeksi paljon, pystyy hän oikeastaan ihan mihin vain. Minulla on myös tunne, että kykenen näyttelijänä heittäytymään tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Rantabaari ei suinkaan ole Sanin ensimmäinen kosketus näyttelemiseen. Hän on kiertänyt erilaisia teatterilavoja jo yli 20 vuotta. Sania voisi muutenkin kuvailla varsinaiseksi monitaituriksi, jolta luonnistuu laulamisen ja näyttelemisen lisäksi myös bisneksen pyörittäminen.

Kulunut vuosi on vienyt Sanilta useita töitä, mutta hänellä on aina katse visusti tulevaisuudessa. Parhaillaan nainen suunnittelee Vuokatin hiihtokeskuksen laajentamista ja uudelleenbrändäämistä.

– Koronapandemia on aiheuttanut sen, että keikkoja ei juurikaan ole. Olen kuitenkin sellainen ihminen, etten jää mutaan seisomaan. Näen aina valoa tunnelin päässä, Sani painottaa.

– Tällä hetkellä suunnittelemme Aikakoneen tuomista Stadikalle. Aiomme nostaa tapahtumassa esille Vuokattia. Tuomme stadionille lunta, laulajan selittää innostuneesti.

– Tarkoituksenamme on kehittää Vuokattia suuremmaksi, jotta ihmisten ei aina tarvitsisi ajaa Lappiin asti, vaan palvelut ja meiningit löytyisivät tulevaisuudessa lähempää, hän summaa.

Lue myös:

Salkkarit-tähti Hanna Kinnunen kritisoi rajusti aikuisten somekäyttäytymistä -”Moukkamaista!”

IL: Haloo Helsinki -yhtye ei puhu koskaan yksityiselämästään – paljastavat nyt syyn!