Tosi-tv-kasvo ja yrittäjä Riina-Maija Palander muutti alkusyksystä miehensä, ex-alppihiihtäjä Kalle Palanderin ja pariskunnan lasten kanssa Espanjaan. Koko korona-ajan perhe asui Virossa ja osittain myös Suomessa, mutta nyt Palanderit päättivät vaihtaa maisemaa.

Palanderit ovat asuneet Espanjassa aikaisemminkin, joten muutto etelään ei ollut heille mikään uusi asia.

Nyt Riina-Maija kertoo Metropolille kirjoittamassaan blogitekstissään elämästään Espanjan auringon alla. Hän paljastaa valon ja lämmön vaikuttaneen positiivisesti hänen jaksamiseensa.

– Tuntuu jotenkin epätodelliselta ajatella, että nyt on jo marraskuun puoliväli menossa, kun ulkona paistaa aurinko ja lämpömittari kipuaa yli kahdenkymmenen lämpöasteen lounasaikaan mennessä, Riina-Maija aloittaa kirjoituksensa.

– En ole missään nimessä aamuihminen, mutta aurinko saa minutkin nousemaan sängystä kahvin keittoon aamuisin ilman sen suurempia haasteita, hän jatkaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Riina-Maijan päivän ensimmäinen tehtävä on tavallisesti viedä lapset autolla kouluun. Tämän jälkeen naisen päivä etenee vauhdikkaalla tahdilla muun muassa remonttiprojektin kimpussa.

– Lasten siirryttyä koulun porttien sisäpuolelle kurvaan joko asuntoprojektin remonttityömaalle, tai tallille ratsastamaan hevoset. Koitan yleensä saada hevoset liikutettua ja hoidettua ennen kuin lapset pääsevät koulusta, Riina-Maija kuvailee.

– Tallin jälkeen juoksen remonttiin liittyviä asioita, lähinnä sisustusmateriaalien valintoja ja ostoja sekä työnjohtajan kanssa palaveeraamisia. Lounas jää useimmiten syömättä ja sen huomaan iltapäivällä vääjäämättä, kun olen hakenut lapset koulusta.

Kotona Riina-Maija usein kokkaa ja siivoaa. On kuitenkin yksi asia, jonka suhteen hän on päättänyt luovuttaa: kaksosten huone. Hän kuvailee huonetta ”luovaksi kaaokseksi”.

– Tyydyn sänkyjen tyhjentämiseen pehmoleluista ja lasten kylpyhuoneen siivoamiseen, jonka jälkeen suljen oven perässäni. Ajaisin itseni hulluuden partaalle, jos meuhkaisin lastenhuonetta jatkuvasti kuosiin, kolmen lapsen äiti painottaa.

Lue blogiteksti kokonaisuudessaan täällä.

Lue myös:

Riina-Maija Palander avautuu synkästä ajanjaksostaan: ”Luulin, etten pääse sieltä enää ylös”

Riina-Maija Palander paljastaa vihdoin – näin aviomies Kalle reagoi Espanjaan muuttoon!