Hyvinvointiyrittäjä Rita Niemi-Manninen on osallistunut somessa virinneeseen keskusteluun liittyen ulkonäköpaineisiin sekä törkykommentointiin. Rita julkaisi Instagram-tilillään ajatuksiaan aiheesta ja kiittää keskustelun omalla Instagram-päivityksellään avannutta Rosanna Kuljua.

Kulju avautui aiheesta aiemmin saatuaan kuvaansa koskevan kommentin.

– Kiitos Rosanna Kulju postauksesta. Somessa meihin naisiin kohdistuu aivan liikaa ulkonäköpaineita. Törkykommentteja satelee ulkonäöstä tämän tästä. Niin, että vattaa sisään, ettei pömpötä ja pliiis, oikea kuvakulma että näyttää parhaalta versiolta itsestään, Rita kirjoittaa.

Hän julkaisi tekstinsä tueksi kuvan, jossa poseeraa iloisesti hymyillen pinkissä jakussa.

– Tässäkin kuvassa painoin kädellä takkia että näyttää hoikemmalta, eikä ”pötköltä”. V***u tää on skeidaa. Mun tytär kasvaa tällaiseen maailmaan. Kyllä mä kestän näillä kilometreillä, mutta entä pienet ihmiset?

Ritan mukaan tällainen maailmankatsomus voi aiheuttaa muun muassa syömishäiriö-käyttäytymistä, josta hänellä itselläänkin on kokemusta nuoruudessa, sekä itsetunto-ongelmia ja ahdistusta.

– Eikö olisi aika ymmärtää, että esimerkiksi alavatsapömppö on normaalia naisilla, ja että mitä sitten jos on tullut +10kg?!! Onko oikein kommentoida lihoomiseen viitaten? EIJ. Jestas sentään. Nollatoleranssi tälle!

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös:

Rosanna Kulju sai ikävän kommentin uimapukukuvaansa – kaunotar hämillään: ”Minä pyöreä vai?”

Rita Niemi-Mannisen tytärtä haukutaan nimensä takia – ”Aivan todella syvältä”